2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Česnakinis kaukazinių slyvaičių padažas

Šis padažas tinka prie mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalų, sriuboms gardinti. Saldžiarūgštis, aštrokas, gražus :)))


Iš visos normos man išėjo  ~7 l padažo.

5 kg paruoštų geltonųjų kaukazinių slyvaičių (be kauliukų),
2 kg pomidorų,
1,5-2 kg cukraus (dėti pagal skonį),
3-5 v.š. druskos  (dėti pagal skonį),
6-8 česnakų galvučių (~500g),

6-8 čili pipiriukai,
4-5 žalios paprikos.

Slyvaites  nuplauti, pakaitinti, pertrinti per sietą, atskirti kauliukus.
Pomidorus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu, po to šaltu, tada nulupti odelę ir supjaustyti.
Paruoštas slyvaites ir pomidorus sutrinti blenderiu, sukrėsti į didelį puodą, maišant užvirinti,  sumažinti ugnį ir virti apie 20 min.
Tada suberti cukrų (aš ragavau, man vis buvo labai rūgštu, todėl sudėjau apie 2 kg), druską. Sudėti susmulkintas čili pipiriukų ankštis, mažais kubeliais pjaustytas paprikas, pabaigoje sukrėsti sukapotus česnakus. 
Virti, nuolat pamaišant, apie 20 min.
Karštą  padažą supilti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.

P.S. Cukrų ir druską į padažą dėti pagal skonį. Kuo labiau prinokusios slyvaitės, tuo mažiau reikės cukraus. Į padažą galima įdėti medaus.
Norint pajausti skonį, padažą prieš ragaujant reikia atvėsinti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą