2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Duonelės su grūdėta varške ir česnakais

Jas kepant kvepia visi namai. Purios, minkštutės ir skanutės :)
Kepant keksiukų formelėse, iš šios normos man išeina 12 duonelių.

2,5 a.š. sausų mielių arba 12 g šviežių (aš dažniausiai dedu šviežias),
125 ml šilto vandens,
225 g grūdėtos varškės,
2 v.š. cukraus,
1 v.š. džiovintų česnakų granulių,
2 a.š. džiovintų krapų,
3/4 a.š. druskos,
1 kiaušinis,
2,5 puodelio miltų (apie 350 g),
juoodųjų arba baltųjų sezamų, linų sėmenų apibarstymui,


1 v.š. ištirpinto sviesto formelių ištepimui.

Šiltame vandenyje ištirpinti mieles ir palikti 10 min. Į didelį dubenį sudėti varškę, cukrų, džiovintus krapus bei česnakus, druską ir kiaušinį, išmaišyti. Supilti ištirpintas ir pakilusias mieles. Po truputį sudėti persijotus miltus ir užminkyti minkštą tešlą.
Tešla turi būti tiršta ir lipni. Uždengti dubenį rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 40 min., kol tešla pakils dvigubai.
Pakilusią tešlą permaišyti mediniu šaukštu. Kepimo formą arba formeles ištepti tirpintu sviestu, sudėti tešlą, apibarstyti sezamais arba linų sėmenimis ir dar pakildinti pusvalandį.
Kepti 30 - 40 min. iki 190°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos. 
Skanaus!
Šaltinis čia .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą