2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Pyragas su slyvaičių ir varškės įdaru

Formos dydis - 28 cm.

Tešla      (kaip numylėto vyšnių pyrago.)  
180 g sviesto
170 g cukraus
4 kiaušiniai
200 g miltų (kad tešla būtų labai tiršta)
1 a.š. kepimo miltelių,  

Varškės - slyvaičių darui:
300 g kaukazinių slyvaičių tyrės
1 pakelis pudingo miltelių (kur reikia virti)
5-6 v.š. cukraus (pagal skonį)
300 g varškės

Pakaitintas slyvas pertrinti per sietą, pašalinti kauliukus. Paruoštą slyvaičių tyrę užkaitinti iki virimo, cukrų sumaišyti su pudingo milteliais ir supilti į slyvas. Gerai išmaišyti, užvirti ir išjungti. Padėti, kad atvėstų. Tyrę sumaišyti su pertrinta varške.

Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi, sudėti po vieną kiaušinius. Po truputį pilti miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti tešlą.

Pilti pusę tešlos į kepimo formą, ant viršaus kauburėliais šaukštu išdėlioti varškės - slyvaičių įdarą. Tada vėl šaukštu į tarpus išdėlioti likusią tešlą.
Kepti 180-190*C temperatūroje apie 50-60 min.
Jei pyrago viršus paruduos per greitai, pridengti folija.
Atvėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!

P.S. pyragas buvo iškeptas ekspromtu, bet gavosi toooks nuostabus, kvapnus, saldžiarūgštis, ir ta varškės masės spalva tokia gražiai gelsva. Rezultatas nudžiugino ir tikrai bus kartojamas ne kartąąąą ;)

O šį - sekantį - pyragą kepdama, ant viršaus dar pamėčiau geras 2 saujas aviečių ;)

 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą