2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Lavašas

250g vandens
500g miltų
2 a.š. sausų mielių

50g margarino
0,5-1 a.š. cukraus
žiupsnis druskos (pagal skonį)

Viską sudėti į duonkepę pagal jos instrukciją, įjungti tešlos programą.
Paruoštą tešlą padalinti į rutuliukus (maždaug 5 - 6 cm skersmens) ir juos iškočioti 1 – 2 mm storio. Kepti ant švarios sausos įkaitintos keptuvės po keletą sekundžių iš kiekvienos pusės.  Kai tik pabals, apversti.
Reikia viską daryti labai greitai, kad lavašai nedžiūtų. 
Paruoštą lavašą galima perkloti drėgnomis servetėlėmis.
Kai ilgiau stovėdamas apdžiūsta, galima apipurkšti purkštuvėliu ir vėl bus minkštas.

P.S. šį receptėlį seniai radau SM Duonos kepimo temoje.
Tikrai labai skanus naminis lavašas.
Na, o kas neturi duonkepės, manau tešlą galima pasiruošti ir rankomis ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą