2011 m. rugpjūčio 21 d., sekmadienis

Padažas Uncle Ben's lietuviškai


Iš visos normos man išėjo 5,5 l padažo.

1 didelė cukinija
0,5 kg morkų (supjaustytų griežinėliais)
0,5 kg svogūnų (supjaustytų kubeliais)
0,5 kg paprikų (supjaustytų juostelėmis)
0,5 kg pomidorų (supjaustyti stambiai)
3 didelių apelsinų (supjaustyti kubeliais, be žievelės)
2 stiklinės cukraus
1 a. š. citrinos rūgšties
1 v.š. druskos
0,5 l pomidorų padažo
1 stiklinė aliejaus
1 česnako galva
Skanaus!

Cukiniją nulupam, išimam sėklas, dalinam per pusę. Vieną dalį supjaustom kubeliais, kitą dalį sutarkuojam stambiai. Dedam i puodą.
Įpilam:
0,5 litro vandens, 
2 stiklines cukraus,
1 a.š. citrinos rūgšties.
Troskinam, kol cukinija pasidaro skaidri, apie 20-30 min.
Į kitą troškintuvą dedam supjaustytas morkas, svogūnus, paprikas. Viską patroškinam apie 15 min (be vandens!!!)
Šitą troškinį supilam į išsitroškinusią cukinija.
Dabar sudedam pomidorus ir apelsinus. Įberiam druską, susmulkintą česnaką, pomidorų padažą ir aliejų.
Visa tai troškinam apie 30 min. pamaišydami, kad neprisviltų.
Išpilstom į stiklainiukus, užsukam, apverčiam, kol atšals.


Puikus padažas žiemai. Tinka prie makaronų, mėsos, žuvies, į sriubas bei troškinius. Galima tiesiog tepti ant duonelės.

8 komentarai: