2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir avietėmis

Kepiau didelį pyragą per visą orkaitės skardą :)

2 pakeliai šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (po 500 g)

0,7 kg varškės (rupios, sausos),
2 kiaušiniai,
3 v.š. cukraus,
vanilinio cukraus,

1 l šviežių aviečių (apibertų cukrumi ir lengvai permaišytų),

1 didelis kiaušinis aptepimui.

Į kepimo skardą ištiesiau kepimo popierių ir ant jo padėjau pakočiotą atšilusios tešlos lakštą. Ant lakšto plonai ištepiau gerai sutrintą varškę su cukrumi ir kiaušiniais, palikau 1-2 cm nuo kraštų. Užberiau cukruotas avietes ant varškės. Tada užklojau viską kitu tešlos lakštu, padarius jame įpjovas. Kraštelius stipriai apspaudžiau patepus kiaušinio plakiniu. Likusiu aptepiau pyrago viršų.

Kepiau orkaitėje 200°C, kol pyragas įgavo gražią rusvai auksinę spalvą, apie 30 min.
Skanaus!

P.S. Pyragas buvo toooks kvapnus ir skanus, kad net nespėjo gerai atšalti :)



2 komentarai: