2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Varškėčiai

Kol neatradau šio recepto kažkur kažkada interneto platybėse, varškėčių beveik nekepdavau, nes gaudavosi kieti guminiai. O šie - nuostabūs, minkšti puručiai, tikri varškėčiai ;)


250 g varškės
2 kiaušinai
3 v. š. grietinės
1 v. š. cukraus
žiupsnelis druskos

1 nepilna stiklinė miltų (~5-6 v.š., reguliuoti  pagal varškės drėgnumą)


Varškę sutrupinti į dubenėlį, įmušti kiaušinius, įdėti grietinę, druską ir cukrų, viską gerai išmaišyti ištrinti šakute. Po truputį berti persijotus miltus, suminkyti tešlą (man užtenka pamaigyti šakute). Tešla būna šiek tiek lipni prie rankų, formuojame drėgnomis rankomis. Kepame ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus.

Aš kepu iš dvigubos normos produktų :)

Skanaus!

11 komentarų:

  1. Fantastiški, šiandien šeimyna vakarienei negalėjo atsivalgyti

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jie tikrai puikūs, smagu, kad patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. As irgi siandien labai skaniai su dukryte pavalgiau,gavosi siek tiek pakile,minksti-tokie kokiu visada norejau issikept :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kiek panašiai blynukų išeina iš nurodytų produktų? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    2. Mano 3 asmenų šeimai pakanka ne vienam valgymui, kepu iš dvigubos normos.

      Panaikinti
    3. Miela Jolanta, gerai, kad paredagavote komentarą - anksčiau nerašėte, kad kepate iš dvigubos normos :) Taip pat norėjau pasitikslinti, ar tikrai reikia net 1,5 stiklinės miltų? Pirmą kartą gamindama įdėjau tik 6 šaukštus - išėjo kieti kaip bato padas. Antrą kartą kepdama įdėjau tik pora šaukštų - tuomet tikrai išėjo purūs ir minkšti... O galbūt mano stiklinė didelė? :)

      Panaikinti
    4. Aš net nepagalvojau pabrėžti kad iš 2 normų, na pagal valgytojus juk sprendžiam ir kepam, juk matot recepte - pvz.: varškės - 250 g, tai jau aišku kad norma nedidukė :)
      Visada dedu į patiekalą tą,- ką rašau recepte, ir čia pažymėjau, kad 1,5 ar 1 stiklinė su trupučiu, na tiesiog pagal varškės drėgnumą matosi, kaip tešla :) Stiklinės standartinės - 250 ml.
      Kiek kas kepė šiuos varškėčius, girdėjau tik padėkas, visi laimingi.
      Net nežinau ką dar galiu jums patarti.

      Panaikinti
  5. Ką tik išsikepiau.. skanu. Pagaliau radau receptuką, kuris pavyko. Tiesa, miltų dėjau pati iš akies, 5-6 šaukštus. Niam niam.. važiuoju pirkti varškės, rytojaus pusryčiams kepsiu :) ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau, man jie irgi puikiai gaunasi ir šeimai labai patinka ;)

      Panaikinti