Keletą kartų gaminau iš vištienos krūtinėlės, išbandžiau ir kiaulienos kumpį. Turiu pasakyti, kad patiko taip pat labai labai labai:)
Gana aštrokas, bet laaaabai skanus, ir primenantis kinų patiekalą, valgis.
Gaminsim dar ne kartą tikrai ;)
4-5 v. š. miltų
4-5 v. š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 v. š. acto
žiupsnelis druskos
5-8 skiltelės česnako
1-2 svogūnai
2 v. š. tarkuoto imbiero (dėjau tik vištienos padažui)
5 v. š. sojos padažo
3 v. š. čili padažo
6 v. š. pomidorų padažo
2 v. š. cukraus
1 st. vandens
1 kubelis sultinio
aliejus kepimui
Mėsą supjaustyti nedideliais kubeliais.
Inde sumaišyti miltus, krakmolą, kiaušinius, actą ir druską, sudėti mėsą ir labai gerai išmaišyti. Pastatyti į šaldytuvą mažiausiai porai valandų. Geriausiai palikti per naktį.
Į puodą storu dugnu įpilti truputį aliejaus, įkaitinti, sudėti susmulkintą česnaką, kai apskrus, tada suberti smulkintą svogūną ir sutarkuotą imbierą, apkepti. Supilti sojos padažą, sudėti čili ir pomidorų padažus, suberti cukrų. Trumpai pakaitinti. Tuomet įpilti vandenyje ištirpintą sultinio kubelį, išmaišyti ir užvirinti.
Sudėti apkeptus apskrudusius mėsos gabaliukus ir, lengvai pamaišant, patroškinti ant mažos ugnies kelias minutes, kol mėsa prisigers padažo.
Skanaus!
P.S. Aštrumą galima pasireguliuoti pagal savo skonį arba valgytojų pageidavimus ;)
P.S. Aštrumą galima pasireguliuoti pagal savo skonį arba valgytojų pageidavimus ;)