2021 m. kovo 11 d., ketvirtadienis

Apelsininis keksas


4 - 5 apelsinai

300 g cukraus

140 g sviesto

330 g miltų

2 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

4 - 5 kiaušiniai (jei dideli, 4vnt)

190 g grietinės

2 a. š. vanilinio cukraus


Nutarkuoti geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, ir supylus cukrų, sutrinti trintuvu iki vientisos drėgnos masės. Sumaišyti su miltais, druska ir kepimo milteliais. Supilti išlydytą sviestą, išmaišyti.

Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su grietine ir vanilės esencija. Supilti į tešlą ir išmaišyti iki vientisos masės.

Kepimo formą ištepti sviestu. Supilti tešlą. 

Kepti 45-50 minučių 180 °C orkaitėje.

Ataušusį keksą pabarstyti cukraus pudra.


Skanaus!


Šokoladainis su varškės kremu ir vyšniomis

200 g sviesto

200 g juodo šokolado

3 kiaušiniai

130 g cukraus

100 g miltų persijotų

2 a. š. tamsios kakavos

1 a. š. kepimo miltelių

Varškės kremui:

2 kiaušiniai

80 g cukraus

400 g kreminės varškės ar maskarponės

200 g vyšnių ar kitų rūgščių uogų

Sviestą ir šokoladą istirpinti ant garų vonelės. Kiaušinius išplakti su cukrumi. 

Abi mases sumaišyti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius. Išmaišyti tešlą. 

Varškės kremui išplakti kiaušinius su cukrumi, sudėti kreminę varškę, gerai permaišyti. 

Į skardą įtiesti kepimo popierių ir sudėti 3/4 tešlos. Tada ant viršaus dėti varškės kremą, ant jo išdėlioti uogas, ir supilti likusią tešlą.

Kepti įkaitintoje 175-180*C temperatūros orkaitėje apie 55-60 min.

Prieš patiekiant, gerai atvėsinti. 

Skanaus!

P. S. naudojau kreminę varškę su maskarpone iš kibirėlio.