2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis
Marinuoti agurkėliai pagal E. Mildažytę
Gerasis Editos marinatas
Stiklinė - 200 ml.
Marinatui:
3 stiklinės vandens
1 stiklinė acto 9%
1 stiklinė cukraus
1,5 v.š. druskos
Agukėliai, cukinijos, patisonai + krapai, petražolės, pipirai, česnakai - marinavimui nuplautas daržoves dedame į stiklainiukus pagal savo skonį, norą ir fantaziją.
Daržoves užpilame marinatu, palaikome ~30 min. ir nupilame atgal į puodą.
Dar kartą užpilame verdančiu marinatu ir užsukame stiklainius.
Skanaus!
P.S. šie marinuoti aštroki agurkėliai ypač tinka į baltą mišrainę, nu laaabai pagyvina jos skonį;)
2014 metų derlių marinuoju šiek tiek pakeistu marinatu,- pilu ne 3 stiklines, o 1 l vandens, visa kita kaip rašoma recepte.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Šiuo marinatu burokėlius mama marinuoja. Idealūs šaltibarščiams ;)
AtsakytiPanaikintiIna, ačiū, bandysiu ir aš ;)
AtsakytiPanaikintiO dėl agurkų, kai įkėliau receptą į viešą erdvę - sulaukiau kritikos ir juoko, kad nesąmonė šitas marinatas. Iškart pyktelėjau, paskui išėmiau receptą, ir toliau sau sėkmingai pasimarinavau dar keletą stiklainių žiemai, nes mums jie labai patinka į baltą mišrainę, visi klausinėja kaip taip ypatingai skaniai padarau ;D
Beje, šitas marinatas taip pat labai labai tinka cukinijai.
Labai geras marinato receptas, mums labai patinka. Aciu
PanaikintiŠis marinatas mūsų šeimai labai labai patinka.Ir darau tikrai jau ne pirmus metus ir cukinijas ir agurkus ir paprikas.Visiems juk neįtiksi.Sėkmės:}
AtsakytiPanaikintiAčiū, Gitana ;)
PanaikintiTas tiesa, kad visiems neįtiksi, skoniai labai gi skirtingi ;)
Na, o aš išbandžiau šį marinatą konservuodama burokėlius :) Tikrai labai skanu ;) Ačiū
AtsakytiPanaikintiŠiuo marinatu marinuojami agurkai - pasaka! :)
AtsakytiPanaikintipirma karta uzpilti verdanti,ar salta marinata?
AtsakytiPanaikintiTaip, verdančiu ir pirmą, ir palaikius pusvalanduką, nupylus - antrą kartą vėl verdančiu.
Panaikinti