0,5 kg burokėlių (nuvalytų, nevirtų)
0,5 kg morkų (nuvalytų)
1 galvutė česnako
200 ml acto 9%
200 ml aliejaus
100 g cukraus (recepte rašo 200g, bet man saldoka, tad sumažinau)
2 a.š. su kaupeliu druskos
Daržoves sutarkuojame ar supjaustome šiaudeliais.
Tarkavau korėjietiškų morkyčių tarka, kopūstą pjausčiau labai labai plonai specialiu peiliu.
Supilame actą, aliejų, cukrų bei druską. Suberiame kapotą česnaką ir paliekame marinuotis parai.
Po paros viskas nusidažo labai gražiai ryškiai raudonai :)
Skanaus!
P. S. kai išgirdau receptą, ypač apie žalius tarkuotus burokėlius, iškart suraukiau nosį :D bet kai paragavau,- iškart puoliau tarkuot marinuot ir rašyt jums receptą. Superinėsssss salotosssssss.
Pamarinuotas sukemšu į stiklainiukus ir laikau šaldytuve ;)