100 g dirbtinio medaus (arba natūralaus)
100 g cukraus
100 g margarino arba sviesto
1 kiaušinis
cinamono, gvazdikėlių (ar prieskonių mišinio meduoliams)
100 g cukraus
100 g margarino arba sviesto
1 kiaušinis
cinamono, gvazdikėlių (ar prieskonių mišinio meduoliams)
1 a.š. gesintos sodos
450-500 g miltų, kad būtų lengvai minkoma tešla (tik nepadauginkit, kad iškepę nebūtų kieti)
Ant garų puodo ištirpiname medų, cukrų, margariną. Sudedame paplaktą kiaušinį, prieskonius ir
450-500 g miltų, kad būtų lengvai minkoma tešla (tik nepadauginkit, kad iškepę nebūtų kieti)
Ant garų puodo ištirpiname medų, cukrų, margariną. Sudedame paplaktą kiaušinį, prieskonius ir
viską gerai išmaišome. Supilame nugesintą sodą, vėl išmaišome.
Dedame miltus ir minkome minkštą tešlą.
Iš tešlos formuojame norimo dydžio grybukų galvutes ir kotelius arba ežiukus.
Ežiukai ir grybukų koteliai formuojami tokios pat formos. Padarome rutuliuką, ir lengvai paspaudę, paformavę pailgą gabalėlį, tarsi paspaudžiame patempiame 2 pirštais nosytę.
Kepame apie 180 C temperatūroje apie 10 min.
Kepimo laikas priklauso nuo suformuotų kepinukų dydžio.
Jeigu darome grybukus, tada iškeptoms karštoms galvutėms padarome peiliuku skylute, į ją įspaudžiame tirpinto šokolado arba glajaus (cukraus pudros, baltymo ir citrinos rūgštelės plakinys) ir įstatome kotelį, galima grybus daryti su plonu koteliu, arba kotelį sulipinti iš 2 dalių, tada grybo kotas būna laaabai gražus ir storas.
Paliekame, kad sudžiūtų. Tada glaistome kotelius, baksteliame į aguonų dubenėlį.
O kai nudžiūna, jei norime glaistyti kepurėles - merkiame jas į tirpintą šokoladą.
Ežiukus merkiame į tirpintą šokoladą, išimame ir paliekame, kad nudžiūtų, po to puošiame, darome spygliukus iš glajaus.
1 baltymas
150 g pudros
citrinos rugstelės pagal skonį.
Dubenelyje viską gerai išsukame, masė neturi būti labai skysta, nes nelaikys formos, jei per skysta - pridedame pudros.
Skanaus!
Šaltinis: SM.
O sakykit ,kaip jus tas formeles tokias lyges padarot?Ir ta balta glaju tept ant vienos puses ir sulipdyti kartu?
AtsakytiPanaikintiRankom padarau :) tiesiog rutuliukus maždaug vienodo dydžio susuku, o koteliams pailgus trupučiuką, taip kaip ežiukams nosytes, patempiant tešlą.
AtsakytiPanaikintiGlajų tepu ant vienos kotelio puselės, sulipdau, tada statau į galvutę, įtepus truputį glajaus.
Klijuoti galima ir su šokoladu tirpdytu - kaip kam patogiau, skaniau, paprasčiau.
Nuostabiai atrodo.Seniai ieskojau sio receptuko.Aciu
AtsakytiPanaikintiSkanių kepinukų ;)
PanaikintiSveiki,pasakykite kaip pasigaminti cukraus pudros glajų kad būtų blizgus,man gavosi matinis ir trupantis,ačiū.
PanaikintiYra receptukas glajaus, pagal jį visada darau, netrupa ir blizga, tik reikia ilgai ir kantriai sukti ranka, o ne plakti mikseriu.
Panaikintio galima naturalu medu naudot?
AtsakytiPanaikintiMargarita, žinoma, kad galima :)
PanaikintiO kiek laipsnių temperatūroje galima džiovinti?
AtsakytiPanaikintiKambario temperatūroje džiovinu.
PanaikintiSveiki, kepiau pagal Jūsų receptą grybukus, bet kietoki gavosi, miltų neperdėjau, gal galima kaip nors suminkštinti ? Ir dar ar nereikia padeginti cukraus ?
AtsakytiPanaikintiNa, nebūna jie labai jau minkštučiai, bet tikrai ne per kieti :) Cukraus nedeginu, man nuo prieskonių būna graži rusva spalva. Kietumas priklauso ir nuo medaus, su dirbtiniu medumi būna kietesni, su natūraliu - kiek minkštesni.
PanaikintiO suminkštint galima, reikia juos sudėti į sandarią dėžutę, ir ten įdėti perpjautą obuolį.
Ačiū Jolanta, bandysiu, gražių Jums artėjančių Velykų švenčių :-)
AtsakytiPanaikintiLabas vakaras Jolanta,gal žinote kaip iškepti "drėgnų" keksiukų.Bandžiau kepti į tešlą aliejaus įpylusi,bet labai trupa.
AtsakytiPanaikintiPaskutiniu metu kepu apelsininius keksiukus, tikrai drėgni, ir netrupa :)
Panaikintihttp://viskopotrupineli.blogspot.com/2015/02/apelsininiai-keksiukai.html
Skanu,bet an sutrukineje gavosi nors dejau 400g miltu.Reikes bandyti deti dar maziau,o gal del to,kad naudojau sviesta ir tikra medu?
AtsakytiPanaikintiMano irgi truputį patrūkinėję. Nemanau, kad dėl medaus ir sviesto, greičiau gal kilo per daug.
PanaikintiSveiki, ar galima kepti grybuku keptuvej ar reikia rankom formuoti?
AtsakytiPanaikintiŠi tešla rankomis formuojama ;)
PanaikintiSveiki, o kaip suformuojate ežiukams spygliukus?
AtsakytiPanaikintiPer mažai prakirptą užsegamo maišiuko kampelį.
Panaikinti