2019 m. lapkričio 9 d., šeštadienis

Šokoladinis manų pyragas


Puodelis - 200 ml

Reikia:
1 puodelio manų
4 šaukštų kakavos
2 a. š. kepimo miltelių

1 puodelio cukraus
2 kiaušinių
250 gramų grietinės
(galima maišyti su kefyru)
100 ml aliejaus
50 g sviesto (galima proporcijas su aliejumi keisti)

Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti grietinę, kefyrą, aliejų.
Į manus suberti kepimo miltelius ir kakavą.
Sausą mišinį suberti į kiaušinių masę.
Gerai išmaišyti ir palikti tešlą apie pusę valandos, kad manai išbrinktų.

Kepti 180 C temperatūros orkaitėje 35-45 min.


Drėgnas, labai šokoladinis, sodrus!!!


Ant viršaus galima užpilti tirpintą šokoladą.
Skanaus!

P. S. Pyragas pagal Valentinos receptą 'Negro pilvas"