2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis
Grietinėlės desertas 'Panna cotta'
100 ml šalto vandens
15 g Oetker želatinos
420 ml grietinėlės 35 %
400 ml pieno (aš pyliau naminę griebtą grietinėlę, ji liesesnė nei pirktinė)
70-120 g cukraus
vanilės esencijos ar 2 a.š. vanilinio cukraus
Užpilui:
trintų spanguolių su cukrumi
Vandenyje išbrinkinkite želatiną.
Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies pakaitinkite grietinėlę su pienu, cukrų ir vanilę, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies, šluotele plakant įmaišykite ištirpintą želatiną, paplakite kol visiškai ištirps.
Išpilstykite į formeles ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Tada dėkite į šaldytuvą bent 4 val. Gegriausia per naktį
Patiekiant, išimkite desertą į lėkšteles
ir užpilkite norimu / mėgstamu uogų padažu.
Skanaus!
P.S. visada galvojau, kad tai labai sudėtingai paruošiamas desertas vien dėl jo įmantarus pavadinimo, o kai gerai įsiskaičiau ir pasiryžus pamėginau, galiu pasakyti, kad tai pats lengviausias mano kada gamintas grietinėlės desertas :))
2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis
Apelsininis aguonų keksas
120 g aguonų
250 g pieno
200 g minkšto sviesto arba margarino
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. apelsino žievelės
4 v.š. apelsinų sulčių
250 g pieno
200 g minkšto sviesto arba margarino
220 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. apelsino žievelės
4 v.š. apelsinų sulčių
Orkaitę įkaitinti iki 180-190*C temperatūros.
24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
24 cm skersmens kekso formą su skyle viduryje, ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais.
Nedideliame puodelyje pakaitinti pieną ir aguonas tol, kol pienas beveik užvirs. Nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kol atvės.
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius.
Į kitą dubenį išsijoti miltus ir kepimo miltelius, įberti žiupsnelį druskos.
Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, apelsino žieveles ir apelsinų sultis.
Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
Sausą miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto plakinį. Supilti vanilę, apelsino žieveles ir apelsinų sultis.
Viską atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą supilti į formą.
Kepti ~50-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas iš pyrago bus švarus.
Iškepusį keksą iš formos išimti truputį atvėsintą. Palaikius jį sandariame inde per naktį, bus skanesnis, subrendęs.
Skanaus!
Šaltinis: čia.
žymės:
Keksai ir keksiukai
Riešutų pyragas
Paruošimo laikas - 10 min. Kepimo laikas - 40 min.
Mano puodelis - 250 ml.
Pagrindas:
220g minkšto sviesto
2/3 puodelio rudojo cukraus
2 + 2/3 puodelio miltų
0,5 a.š. druskos
Užpilas:
110 g sviesto
1 puodelis rudojo cukraus
1/3 puodelio medaus
2 v.š. grietinėlės
2 puodeliai pjaustytų pekano riešutų (aš dėjau žemės+migdolų plokštelių)
Įkaitinti orkaitę iki 190-200*C temperatūros ir 22x32cm formą ištiesti kepimo popieriumi arba folija, paliekant pakankamai išlindusius kraštelius.
2/3 puodelio rudojo cukraus
2 + 2/3 puodelio miltų
0,5 a.š. druskos
Užpilas:
110 g sviesto
1 puodelis rudojo cukraus
1/3 puodelio medaus
2 v.š. grietinėlės
2 puodeliai pjaustytų pekano riešutų (aš dėjau žemės+migdolų plokštelių)
Įkaitinti orkaitę iki 190-200*C temperatūros ir 22x32cm formą ištiesti kepimo popieriumi arba folija, paliekant pakankamai išlindusius kraštelius.
Išsukti sviestą ir rudąjį cukrų iki purumo. Sudėti miltus ir druską ir gerai išmaišyti, bus trapi, biri tešla. Ją suspausti delnu į ištiestą formą ir kepti ~20 min. (ar ilgiau) iki auksinės rusvos spalvos.
Kol pagrindas kepa, paruošti įdarą: sviestą, rudąjį cukrų, medų ir grietinėlę supilti į puodelį/keptuvę ir maišant kaitinti. Mišinį pavirti ~1 minutę, tada įmaišyti riešutus.
Išimti iš orkaitės pakepusį pagrindą, ir iš karto užpylus ir tolygiai paskirsčius įdarą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar ~20-25 min.
Kol pagrindas kepa, paruošti įdarą: sviestą, rudąjį cukrų, medų ir grietinėlę supilti į puodelį/keptuvę ir maišant kaitinti. Mišinį pavirti ~1 minutę, tada įmaišyti riešutus.
Išimti iš orkaitės pakepusį pagrindą, ir iš karto užpylus ir tolygiai paskirsčius įdarą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar ~20-25 min.
Leisti pyragui visiškai atvėsti. Iškėlus iš formos, nuimti kepimo popierių ar foliją ir supjaustyti gabalėliais.
Skanaus! Tai nuostabūs karameliniai griliažiniai riešutų kvadratėliai :))
Moliūgo džemas
~3 kg moliūgo (supjaustyto kubeliais)
2 citrinos su žievelėm (kubeliais)
1 didelė sauja spanguolių
0,7 kg cukraus
Viriau apie 20 min. Po to viską sublenderiavau iki vientisos masės, dar paviriau maždaug 10 min.
Supilsčius į stiklainius, laikau vėsiai.
Skanaus!
Konservuoti moliūgo gabalėliai
5 kg kubeliais pjaustyto išvalyto moliūgo (arba cukinijos)
1 kg cukraus
1 l ananasų sulčių (geriau 100%)
1 v.š. citrinos rugšties.
Moliūgo kubelius užpilti cukrumi ir palikti per naktį vėsiai.
Moliūgo kubelius užpilti cukrumi ir palikti per naktį vėsiai.
Kas nemėgsta labai saldžiai, cukraus kiekį galima mažinti.
Po nakties moliūgą išgriebti, supilti visą skystį į puodą, dėti citrinos rugštį, supilti ananasų sultis ir užvirinti. Tada suberti moliūgo gabalėlius, užkaitinti, nepervirti. Cukrų pasireguliuoti pagal skonį.
Supilstyti į stiklainius ir užsukti.
Skanaus!
P.S. radusi šį receptą perskaičiau, kad tai ananasų skonio moliūgai, na, o man jie labiau primena konservuotus persikus.
Kepiau pyragą - anglišką keksą, šie moliūgai tiko puikiausiai :))
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)