2015 m. vasario 28 d., šeštadienis

Cake Pops'ai



130 g minkšto sviesto
125 g cukraus
2 kiaušiniai
125 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. pieno

Puošimui:
šokolado
spalvingų pabarstukų

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi, mušame po 1 kiaušinį, po kiekvieno gerai išsukame. Dalimis beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą išsukame, po truputį supilame pieną.

Tešlą sukrečiame į konditerinį maišą ir spaudžiame į specialią pops'ių keptuvę. Galima dėlioti ir šaukšteliu.

Kepame ~7-10 min. Išimame mediniu pagaliuku.

Atvėsiname ant grotelių.

























Dekoruojame pagal savo fantaziją.

























Skanaus!

P.S. smeigiau ant medinių iešmelių, bet nelabai laikėsi, pradūrinėjo pops'iukus ir jie smuko žemyn. Reikėtų rinktis specialius pagaliukus.


Šaltinis čia.

2015 m. vasario 7 d., šeštadienis

Apelsininiai keksiukai



Išeiga - 18 didelių keksiukų.


3 kiaušinai
250 g cukraus
200 g aliejaus
50 ml pieno
1 apelsino sultys ir nutarkuota žievelė (~120 ml)
300 g miltų
1 a.š. nugesintos sodos
žiupsnelis druskos



Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi iki purumo. Supilame aliejų, pieną, apelsino sultis, sudedame miltus ir gesintą sodą.
Tešlą gerai išmaišome ir dedame į keksiukų formą išklotą popierėliais.

Kepame 180*C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.





Skanaus!