2024 m. liepos 18 d., ketvirtadienis

Obuolių pyragas su šokolado lašiukais

 


5 -7 didesni rūgštesni obuoliai


200 g sviesto ištirpinto ir atvėsinto
4 kiaušiniai
180 g cukraus (galima mažinti)
250 g miltų (galima naudoti Ekstra)
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. vanilinio cukraus


Įkaitinti orkaitę iki 180 C.

Ištirpinti sviestą ir padėti atvėsti.
Obuolius nulupti, išpjaustyti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis riekelėmis.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi kol pabals ir padidės 2-3 kartus.
Supilti tirpintą atvėsintą sviestą, lengvai paplakti.
Miltus išsijoti, berti kepimo miltelius ir supilti į plakinį. Švelniai išmaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų.
Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo.
Į tešlą suberti obuolius, atsargiai išmaišyti.
Krėsti tešlą į išteptą sviestu kepimo formą (apie 24 cm skersmens).
Kepti apie 50 - 60 min. Stebėti pagal savo orkaitę.
Tikrinti mediniu iešmeliu, jei ištraukus, pagaliukas sausas, neapsivėlęs tešla,- pyragas iškepęs.



Skanaus!

P.S. Į pyragą galima įdėti razinų ar trupinto šokolado, įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės, pagardinti riešutais.