2011 m. liepos 31 d., sekmadienis

Keksas

Vis ieškau, bandau, kepu, ragauju....
Mano skoniui štai šitas šokoladinis nuostabiai purus, lengvas, tirpstantis burnoje.
Jei nerasiu geresnio, sakysiu - tobulas ;)


170 g cukraus
4 kiaušiniai
240 g tirpinto margarino (aš dedu Eve)
200 g grietinės
~50 g kakavos juodos
10 g vanilinio cukraus
~200 g miltų (+/- kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos)
1 a.š. su kaupu kepimo miltelių

Plaku kiaušinus su cukrumi iki baltos purios masės, pilu tirpintą margariną, trumpai paplakus - grietinę, suberiu kakavą (naudoju labai tamsią DecoMorreno) ir vanilinį cukrų. Suberiu miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (tešla turi gautis kaip tiršta grietinė), gerai viską išmaišau ir supilu į išteptą riebalais kekso formą.
Kepu 190-200*C apie 50-60 min. Tikrinu mediniu pagaliuku, jei sausas - iškepęs.

Skanaus!

P.S. Sekantį iš šios tešlos bandysiu daryti pusiau baltą - juodą. Šita tešla man labai patiko, kepinys tirpstantis burnoje, labai labai minkštas.



2011 m. liepos 27 d., trečiadienis

Aštrūs agurkėliai


2 kg agurkėlių (supjaustytų 0,5 cm griežinėliais)
4 v. š. druskos

Išmaišius palaikyti 6 val. ir tada sudėti:

700 g cukraus
1,5 stiklinės acto 9%
7 v. š. aliejaus
1 v. š. aštriosios paprikos miltelių (galima mažiau)
2 galvutės česnako

Viską sudėjus išmaišyti ir laikyti 12 val.
Tada sugrūsti į indelius ir uždaryti.
Skanaus!

P.S. Aš iškart išnešu į rūsį. Nereikia jokių kaitinimų.
Kas paragavo, neatstoja iki šiol. Super super super.

Jei atlieka marinato, nesugalvokit užpilti antrą kartą šviežius agurkėlius, nes neįsigeria jau. Jį galima sunaudoti į sriubas, troškinius, mėsytei pamarinuoti.

Labai paprastas pyragas

200 g sviesto
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1 stiklinė miltų.

Ištirpinus sviestą, į jį sudėti cukrų, pamaišyti dar ant ugnies kelias minutes, kad patirptų cukrus. Tada sudėti po vieną kiaušinius, druską, miltus. Tešla bus skystoka. Pilti į skardą ištiestą kepimo popieriumi.
Išdėlioti pjaustytus bananus, uogas, ar kitus (norimus/turimus) vaisius, kad iškepus eitų pjaustyti gražiais kvadratėliais.
Kepti 160* C temperatūroje ~40 min. Iškepusį šiek tiek atvėsinti, ir apibarsčius cukraus pudra supjaustyti.























Su juodaisiais serbentais:


















Skanaus!

Sviestiniai sausainiukai



Iš visos normos išeina ~4 skardos sausainiukų.

400 g miltų
100 g cukraus
žiupsnis druskos
200 g sviesto
2 kiaušiniai
1 a.š. kepimo miltelių (recepte nebuvo rašyta, bet aš dedu)

Supilti miltus, cukrų i vieną dubenį, įberti druskos, supjaustyti sviestą, patrinti tarp pirštų, įmušti kiaušinius, suminkyti vientisą tešlą. Pašaldyti, kočioti ir formuoti sausainukus.

Kepti 180-190*C apie 10 -15 min.

Skanaus!