2013 m. kovo 29 d., penktadienis
2013 m. kovo 25 d., pirmadienis
Maisto produktų svoriai ir atitikmenys
1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiuvėsėlių = 125g
Manų kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiuvėsėlių = 125g
Manų kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rugšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiuvėsėlių = 15g
Manų kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g
Želatinos (smulkios) = 15g
Arbatinis šaukštelis:
Miltų = 10g
Krakmolo = 10g
Cukraus = 10 g
Druskos = 10 g
Citrinos rugšties = 8g
Sodos = 13g
Grietinės = 10g
Sviesto = 25g
Aliejaus = 10g
Ištirpinto margarino = 4g
Grietinėlės = 5g
Kondensuoto pieno = 12g
Džiuvėsėlių = 5g
Manų kruopų = 8g
Kakavos = 10g
Aguonų = 5g
Cinamono = 8g
Maltos kavos = 7g
Riešutų = 10 g
Želatinos = 5g.
žymės:
Apie viską po truputinėlį
2013 m. kovo 11 d., pirmadienis
Šokoladinis pyragas su 'Rududu'
Kepimo forma - 28 cm skersmens.
5 kiaušiniai
220 g cukraus
240 g tirpinto sviesto arba margarino
200 g grietinės
~50 g labai tamsios kakavos
~300 g miltų, kad tešla būtų kaip tiršta grietinė
1-2 a.š. kepimo miltelių
1 indelis 'Rududu' (sunaudojau didesnę pusę)
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo, supilame ištirpintą atvėsintą sviestą, grietinę. Sudedame kakavą, kepimo miltelius, palaipsniui maišant - miltus.
Tešlą supilame į išteptą riebalais kepimo formą.
Ant viršaus išdėliojame nedideliais gabalėliais 'Rududu' ir vos pirštu paspaudžiame į tešlą.
Kepame 190*C temperatūroje apie 50-60 min. Tikriname mediniu pagaliuku.
Iškepusį atvėsusį pyragą užpilame tirpintu juodu šokoladu.
Skanaus!
P.S. puošto šokoladu pyrago net nespėjau nufotografuoti ;)) per greitai baigėsi.
Na, o sekantį kepiau kai tik baigėsi pirmasis bandymas.
Nuotraukose pyragas neaplietas, nes namuose tuo metu tiesiog nebuvo plytelės šokolado ;)
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)