Kiek esu išbandžius meduolių receptų, šis Beatos (na, dar minkštieji Cypsiuko iš SM) yra mūsų favoritas.
Iš šios meduolių tešlos labai tinka kepti ne tik meduolius, bet ir kalėdinius namelius, eglutes.
500 g miltų
100 g margarino arba sviesto 82%
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1-2 a.š.kepimo miltelių
1-2 a.š. prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
100 g margarino arba sviesto 82%
200 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1-2 a.š.kepimo miltelių
1-2 a.š. prieskonių mišinio (gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muškato riešutas, viskas sumalta)
Išeiga: apie 5 skardos meduolių.
Medų, cukrų ir margariną šildome kartu, kol viskas suskystėja ir išsimaišo. Tada atvėsinam, įmušam kiaušinius, išmaišom, tada dedam persijotus miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais. Išmaišome. Tešlą statome bent 2 valandoms į šaldytuvą, bet galima ir per naktį, tada ji labai gerai sustingsta, išbrinksta, ir būna malonu dirbti.
Tada tešlą po nedidelį gabalėlį kočiojame ant miltais pabarstytos lentos apie 3-4 mm storio.
Išpjaustom norimų formų meduolius ir kepame 200 C temperatūros orkaitėje apie 10 min.
Iškeptus meduolius sudedame į sandarų indą ir paliekame, kol ataušta.
Kitą dieną dekoruojame, kaip tik patinka ;))
Skanaus!
P.S. iš šios tešlos kepu viską, kas meduoliška, meduolius, eglutes, namelius, superinėėė tešla, nuostabus skonis ;)
Šaltinis: čia.
mes is sios skanios teslos grybukus kepam :) ji tikrai tinka visiems Kalediniams skanumynams :)
AtsakytiPanaikintiMums irgi skaniausia iš šios tešlos ;)
PanaikintiPirma karta kepu:), tai tesla paragavus labai skanu.Dabar sala:). Apsiziurejau, kad kocelo neturiu... Einu i parduotuve:)
AtsakytiPanaikintiKočiojant miltų barstykit, neseniai kažkas skundėsi kad labai labai limpa ;)
PanaikintiO man labai keista ji gavosi, ji ne taip, kad limpa, o kaip tik trupa, negaliu nuo stato atlipint, nes sutrupa, toks vaizdas, kad smėlis būtų. Ir niekaip nesuprantu kas kaltas galėtų būt...
AtsakytiPanaikintiGal miltų padauginot, o gal labai sušalusią kočiojat? man niekada netrupėjo ;)
Panaikintisveiki,
AtsakytiPanaikintigirdejau, kad meduoliniai sausainiai turi ilga galiojimo laika, ar tiesa?ir koks tas galiojimo laikas?
aciu, Jolanta :)
o kam juos iskepus deti i sandaru inda?leksteje atvesinti negalima?
AtsakytiPanaikintiir man jie gavosi sviesus, o taip norisi tamsiu tokiu, kas itakoja spalva? bandziau ilgeliau kepti, tai lb greit sudege tiesiog :)
Na tikrai, meduoliai gali stovėti labai ilgai, aišku jei be glaisto iš kiaušinio baltymo. Mano pernykščių dar keletas likę sandarioje dėžutėje, ir jie tikrai normalaus skonio.
PanaikintiĮ sandarų indą dedami jei norime minkštų guminių meduolių, jei mėgstate traškius - nedėkite. Nebūtina.
Spalvą įtakoja medus, arba degintas cukrus, galite pabandyti padeginti keptuvėje porą šaukštų cukraus. Dar turi įtakos meduolių prieskoniai: cinamonas, gvazdikėliai.....
Noriu pasidRyti namuka, kaip glaju pasidaryti kad gerai kibtu namo detales? :)
Panaikintikiaušinio baltymas
Panaikinti~200 g cukraus pudros
truputis citrinos sulčių
Cukraus pudros galima ir daugiau, kad būtų tirštesnė masė, tada greičiau sukibs.
sveiki,bandysim kept su dukryte nameli pirma kart siemet svetem:) tai sakykit kuo puosiat nameli tuo paciu glajumi kaip ir lipdot?
AtsakytiPanaikintiTaip, tuo pačiu:
Panaikintikiaušinio baltymas
~200 g cukraus pudros
truputis citrinos sulčių
Viską gerai išsukame. Jei glajus per skystas, pridedame cukraus pudros.
glaju tik issukti paprastai su mediniu saukstu ar su mikseriu plakti?
PanaikintiTik išsukti.
Panaikintisakykit ar tiktu pieniu medus?
AtsakytiPanaikintiRamute, manau, kad tikrai tinka ;)
Panaikintigal zinote kiek grybuku iseina is sios porcijos?
AtsakytiPanaikintiNa tikrai neprisimenu, tikriausiai net neskaičiavau, tik kepdama visad detales pasiskaičiuoju,- kotukai, galvutes.
Panaikintikoki medu naudojat? gal dirbtinis geriau? turiu tikro bet jis kaip akmuo, taip poto bijau kad nebutu tesla kieta, trupi..
AtsakytiPanaikintiBrigita, naudoju bet kokį, bet daugiausiai tikrą. Nebijokit kieto medaus, išsilydo kartu su riebaliuku ir cukrumi ant garų puodo. Aš irgi ne kartą kietą dėjau.
Panaikintio cukru ir medu sveriat ar stikline matuojat?
AtsakytiPanaikintiSveriu, virtuvines svarstykles turiu, jos po ranka, tai jomis ir naudojuos ;)
Panaikintikiek laiko reikia kepti meduolinius sausainius? :)
AtsakytiPanaikintiKepame 200 C temperatūroje apie 10 min, kol gražiai paruduos. Jei 220*C temperatūroje apie 7 min.
PanaikintiSveiki labai skaniai cia viskas atrodo ir skamba :))) sakykit o jau su visais papuosimais kiek laiko gali but tokie meduoliai? Ir dar norejau paklausti tu prieskobiu misi iu pirkt jau buna paruostu? Jei taip kur gal galit pasakyt? ^^ ;)) is kart aciu!
AtsakytiPanaikintiGal ir juokingai nuskambės, bet mes kai kuriais metais namuko likučius suvalgom per Velykas :D
PanaikintiAš jį sulaužau, sudedu į sandarią dėžutę ir stovi. Jei baisu dėl baltyminio glaisto, nukrapštau nuskutu peiliuku ir išmetu.
O jei perdžiūna, į dėžutę reikia įdėti perpjautą obuolį, jis sudrėkina meduoliukus.
Prieskonių mišinių būna pirkti paruoštų, skirtų meduoliams, karštam vynui.
Aš jei turiu imbiero, kardamono, cinamono, malto gvazdikėlio, susiberiu į vieną indelį ir susimaišau pati.
ar pats meduolis gaunasi minkstas\?:)
AtsakytiPanaikintiNa, jei rašau - traškūs, tai kaip gali būti minkšti.
PanaikintiJei sudėsite į dėžutę, sandariaia, su kokia puse obuolio, atminkštės.
Komentaruose perskaičiau, kad su glajumi laikosi viskas trumpiau... :)
AtsakytiPanaikintiTai dabar klausimas: jeigu padarysiu eglutes su glajumi, ar +- dvi savaites bus galima juos valgyti? Nes ruošiuosi tokias eglutes dovanoti, o padaryti viską norisi vienu kartu... :)
Tikrai galėsite, jei bijote kiaušinio baltymo, vietoj jo naudokite citrinų sultis.
PanaikintiAš tai mažiems vaikams vengiu su baltymu, na, o suaugusiems tikrai niebo baisaus ir su juo. Būtina gerai nuplauti kiaušinio lukštą.
Kepiau iš šios tešlos namelius ir meduolius. Tikrai puiki - lengva dirbi, meduoliai kepdami nesideformuoja ir skonis labai geras. Ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiSkanaus ir gerų švenčių ;)
PanaikintiSveiki, noriu isbandyti si recepta tik man kilo klausimas, ar tesla pries dedant i saldytuva turi buti tokia kad butu galima minkyti ar tik kaip jus rasete maisoma? Aciu uz atsakyma
AtsakytiPanaikintiMaišoma, po to sutvirtėja, o kočiojant berkit miltų.
PanaikintiLaba diena, patarkit prasau man, kaip daryti, formuoti grybukus. Turiu mamos palikima" grybuku keptuve" ant dujines virsaus naudojama. Ar sios teslos grybukai iskeptu mano keptuveje. Mama naudojo kitokia, minksta tesla. Ir dar matau pardavinejant grybukus ivairiu dydziu. Kaip juos suformuoja? Rankom? Jug nera keptuviu tokio dydzio. Ar juos lipint kaip is plastilino? Aciu uz atsakyma ir atsiprasau uz kvailus klausimus.
AtsakytiPanaikintiNa į jūsų formą keptuvę ši tešla tikrai netinkama.
PanaikintiAš formuoju rankomis, skirtingų dydžių grybukus taip pat rankomis formuoja kepėjos, ir kotus kokių tik norite, ar baravykams ar musmirėms - irgi rankomis :)
Čia pažiūrėkite, atrodo aiškiai parašius ir foto yra kaip formuoti grybukus.
Panaikintihttps://viskopotrupineli.blogspot.lt/2012/12/meduoliniai-eziukai-ir-grybukai.html
Sveiki.Noreciau suzinoti kaip jus pasidarot kitos spalvos glaju,nes man gaunasi tik baltos.Labai jums aciu.
AtsakytiPanaikintiSu valgomaisiais dažais.
Panaikinti