Torto skersmuo - 28 cm.
Stiklinė - 250 ml.
Smėlinės tešlos lakštams:
4 st. miltų
3 a. š. kepimo miltelių
400 g sviesto arba margarino (iš šaldytuvo)
4 tryniai
200 g kapotų graikinių riešutų
4 baltymai
1 st. cukraus
Kremui:
2 ind. Rududu
400 g sviesto (kambario temperatūros)
Papuošimui:
200 g šokolado (gražu pamaišyti balto ir juodo)
200 g anakardžių riešutų
Šaltą sviestą sutriname tarp rankų su persijotais miltais ir
kepimo milteliais iki trupinių, sudedame trynius ir suminkome tešlą. Ją
padaliname į 4 lygias dalis ir dedame į šaldytuvą 3 val.
20 min. prieš kepimą, tešlą išimame iš šaldytuvo.
Kiaušinių baltymus išplakame su cukraus pudra iki standžių
putų ir dedame su indu į šaldytuvą.
Ant kepimo popieriaus apsibrėžiame 28 cm skersmens
apskritimą. Pagal apskritimą rankomis išformuojame tešlą plonu lakšteliu.
Ant
jo pabarstome ir lengvai įspaudžiame 50
g graikinių riešutų.
Galiausiai ant viršaus uždedame vieną ketvirtadalį plaktų
kiaušinių baltymų, o likusią jų dalį vėl dedame į šaldytuvą.
Kepame įkaitintoje iki 170*C orkaitėje apie 25 min.
Išėmę iškeptą lakštą iš orkaitės, paliekame jį atvėsti.
Taip išsikepame visus 4 torto lakštus.
Kremui: išplakame minkštą sviestą su Rududu.
Visus torto lakštus sutepame plaktu kremu. Tortą lengvai
paspaudžiame.
Viršų taip pat aptepame kremu, apliejame ant garų tirpintu
šokoladu ir papuošiame kepintais anakardžių riešutais.
Suteptą tortą laikome šaldytuve.
Prieš valgant, būtų gerai, kad tortas pastovėtų kambario temperatūroje bent kelias valandas, tada bus lengviau pjaustyti, ne taip trupės.
Skanaus!
Labai saldus, sotus, kaloringas, bet tikrai skanus tortas. Na, kas nemėgsta graikinių riešutų, tai tortukas ne jam :D
P.S. Neturėjau balto šokolado, tirpinau pienišką ir juodą, todėl kontrastas ne toks ryškus kaip su baltu šokoladu,- būtų buvę kur kas gražiau.
Pieniškas šokoladas gavosi labai tirštas ir nesiliejo plona srovele, tad šį kartą puošimas
toks - nekoks :D
Anakardžius lengvai paskrudinau keptuvėje.
Šaltinis:
čia ir
čia.