2014 m. gruodžio 19 d., penktadienis

Meduoliai ir meduolinis nameliukas

Štai ir vėl ateina ilgai lauktos Kalėdos :)

Jau kvepia ir vilioja šįmetiniai mūsų meduoliukai, pagal išbandytą ir numylėtą receptą.




Ir mažasis nameliukas iš tos pačios tešlos.   Kaipgi be jo :)



Gražių Jums švenčių!


2014 m. lapkričio 22 d., šeštadienis

Burokėlių, morkų, kopūstų salotos


1 kg kopūsto (nuvalyto)
0,5 kg burokėlių (nuvalytų, nevirtų)
0,5 kg morkų (nuvalytų)
1 galvutė česnako

200 ml acto 9%
200 ml aliejaus
100 g cukraus (recepte rašo 200g, bet man saldoka, tad sumažinau)
2 a.š. su kaupeliu druskos

Daržoves sutarkuojame ar supjaustome šiaudeliais.

Tarkavau korėjietiškų morkyčių tarka, kopūstą pjausčiau labai labai plonai specialiu peiliu.



Supilame actą, aliejų, cukrų bei druską. Suberiame kapotą česnaką ir paliekame marinuotis parai.
Po paros viskas nusidažo labai gražiai ryškiai raudonai :)


Skanaus!

P. S. kai išgirdau receptą, ypač apie žalius tarkuotus burokėlius, iškart suraukiau nosį :D bet kai paragavau,- iškart puoliau tarkuot marinuot ir rašyt jums receptą. Superinėsssss salotosssssss.
Pamarinuotas sukemšu į stiklainiukus ir laikau šaldytuve ;)



2014 m. lapkričio 14 d., penktadienis

Varškės keksiukai su 'Siesta'




150 g minkšto sviesto
100 g cukraus
3 kiaušiniai
200 g varškės
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių

5 saldainiai 'Siesta'

Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išsukdami. Įmaišome pertrintą varškę.
Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į tešlą. 
'Siestos' saldainius pasmulkiname peiliu ir taip pat suberiame į tešlą lengvai permaišant.




'Siesta' - tai vaflinis saldainis su kokosų įdaru,- 'rafaelo' skonio.


Keksiukų formą išklojame popierinėmis formelėmis ir sukrečiame 2/3 formelės tūrio.
Kepame 180*C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol dailiai pagelsta.


Skanaus! 

P.S. Labai skanu šie keksiukai ir su saldainiais 'Karvutė', ir džiovintais vaisiais,- ypač slyvomis.

Šaltinis:  čia.


Užkandiniai keksiukai su sūriu ir kumpeliu


Išeiga - 18 keksiukų.

2 kiaušiniai
0,5 st. pieno
1,5 st. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
~180 g tarkuoto fermentinio sūrio (dėjau kietąjį)

druskos, juodųjų pipirų, žolelių pagal skonį

1 didelis svogūnas
truputis aliejaus svogūno kepimui
120 - 150 g  pjaustyto kumpelio ar dešros
sauja grybų (nebūtinai)



Svogūną smulkiai sukapojame, pakepiname įkaitintame aliejuje, suberiame mažais gabalėliais pjaustytą kumpelį ar dešrą, grybus, truputį patroškiname ir paliekame atvėsti.

Išplakame kiaušinius su pienu, beriame miltus, kepimo miltelius, tarkuotą sūrį, prieskonius. Gerai išmaišome.
Į tešlą sudedame atvėsintą kumpelio, svogūno, grybų masę, permaišome.

Keksiukų formeles ištepame riebalais, pabarstome miltais ir sukrečiame masę.

Kepame 180*C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Patiekiau su česnakiniu padažu: 100 ml pomidorų padažo, 100 ml majonezo, pora skiltelių kapoto česnako.


Skanaus!

P.S. nesitikėjau tokios šeimynos reakcijos, abudu sakė - stebuklasssss :D




2014 m. spalio 10 d., penktadienis

Obuolių pyragas III

Kepu įvairius obuolių pyragus, turiu keletą mėgstamų receptų,- ir paprastesnių ir sudėtingesnių. Vienas iš paprasčiausių ir greičiausių - Obuolių pyragas II.
Bet pastarosiomis dienomis tarp draugų ir pažįstamų ore sklando Inos pyrago virusas :D 
Receptas labai jau panašus į mano kepamą, bet bandau ;) irrrr........skubu rašyt receptą,- puikussss ;)


4 kiaušiniai
2 st. cukraus
2 st. miltų
truputis cinamono (viršui pabarstyti)

obuolių,- kuo daugiau (pasvėriau savo jau nuvalytus supjaustytus - 1,8 kg)



Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą plonai patepame sviestu, pabarstome miltais.
Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome gabaliukais.
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi iki baltumo. Beriame po truputį miltus, gerai išmaišome.
Į tešlą suberiame obuolius, lengvai permaišome ir dedame į karštą orkaitę.

Kepame apie 40 minučių (patikriname mediniu pagaliuku ar iškepė).


Skanaus!

P.S. obuolius 'Auksius' supjausčiau smulkesniais gabaliukais tai jie iškepė drėgniau, ir truputį nusėdo į dugną. 
O gal dėl to, kad buvo labai labai išnokę ir saldūs ;) manau geriau čia tiktų rūgštesni ir pjaustyti stambesniais gabalais.

Bet skoniui tai tikrai nepakenkė,- pyragas nuostabus ;)

Šaltinis: Pas Iną Felt.

2014 m. spalio 8 d., trečiadienis

Kiaušinių užkandėlė su sausais makaronais


1 pakelis greito paruošimo makaronų (sausų)
4-5 šaukštai majonezo
3 kietai virti kiaušiniai
2 skiltelės česnako
prieskoniai (druska, juodieji pipirai)

Makaronus labai smulkiai sutrupiname į dubenį. Prieskonių, kurie buvo makaronų pakelyje, nenaudosime.
Ant sausų makaronų uždedame 4-5 šaukštus majonezo ir paliekame maždaug valandai, kad išbrinktų.
Į išbrinkusius makaronus sutarkuojame (arba smulkiai sukapojame) virtus kiaušinius, suberiame smulkiai kapotą česnaką, prieskonius.

Viską išmaišome.

Patiekiant užkandėlę, galima ją užtepti ant skrudintos duonos.


Skanaus!

P.S. Jei mėgstate, galima įtarkuoti fermentinio sūrio, įdėti marinuotų agurkėlių, krabų lazdelių ;)

Daug kam kyla klausimų kokie makaronai, įkeliu internetinius paveikslėlius:





Šaltinis: čia   ir   čia.

2014 m. rugpjūčio 22 d., penktadienis

Šokoladinis varškės pyragas


Ši pyrago produktų norma skirta didelei orkaitės skardai - 36 x 26 cm.

500 g miltų
100 g kakavos
360 g cukraus
400 g sviesto arba margarino
6 v. š. grietinės

1,4 kg varškės
5 kiaušiniai
1 indelis kondensuoto pieno
1 pakelis vanilinio pudingo
4 v.š. grietinės
4 v.š. cukraus


Išmaišome miltus, cukrų, kakavą, sviestą supjaustome gabaliukais į miltus, sudedame grietinę ir triname tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai.
Įkaitiname orkaitę iki 180ºC.
Pasiruošiame 36 x 26 cm keturkampę skardą, ją išklojame kepimo popieriumi.
Atidedame mažesnę pusę trupinių į šalį. Didesnę jų dalį suberiame į paruoštą skardą ir paspaudžiame ranka, kad gautųsi vientisas pyrago pagrindas.
Pagrindą kepame įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Ištriname varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius, suberiame sausus pudingo miltelius, grietinę ir cukrų.
Gautą masę užpilame ant apkepto pagrindo ir kepame 7-10 min.

Tada ištraukiame pyragą ir ant viršaus puriai užberiame likusius trupinius.
Vėl dedame į orkaitę ir kepame dar 30 minučių.


Iškepusį pyragą atvėsiname kambario temperatūroje.
Galima kokioms 3 valandoms pyragą įdėti į šaldytuvą.

Skanaus!
















P.S. ant viršaus kartu su trupinukais, jei mėgstate galite užberti mėgstamų riešutų.





2014 m. rugpjūčio 5 d., antradienis

Chačapuris

Chačapuris - gruziniška sūrio duona. Seniai ruošiausi pabandyti,- nenusivylėm, patiko labai.
Minkštas purus ir labai skanus paplotis :)



Stiklinė - 200 ml.

1,5 stiklinės kefyro
1 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. cukraus
miltų, kad tešla būtų minkšta, vos laikanti formą

Įdarui:
2 kiaušiniai
250 g varškės
~300 g fermentinio ir kietojo sūrio
3 skiltelės česnako
truputėlis pipirų, druskos

Iš tešlai skirtų produktų užminkome labai minkštą tešlą, pabarstome truputį miltais ir paliekame pusvalandžiui pabrinkti.


Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Sūrius sutarkuojame burokine tarka, mušame kiaušinus, sudedame varškę, druską, pipirus, kapotą česnaką. Viską gerai išmaišome.


Tešlą padaliname į 4 dalis. Ant gausiai miltais pabarstyto stalo iš kiekvieno gabalėlio išplojame rankomis paplotėlį. Vidurys turi likti kiek storėlesnis nei krašteliai. 


















Vieną ketvirtadalį įdaro dedame ant papločio, tada aplink suimame visus kraštus kaip ryšulėlį ir gerai užspaudžiame.


Papločio viršų pamiltuojame, atsargiai kočėlu pakočiojame arba suformuojame paspausdami rankomis gražų apvalų paplotį.

Šį paplotį kočiojau, o sekančius formavau rankomis, ir tai man ėjosi geriau.


Kepame pateptoje sviestu arba sausoje keptuvėje. Naudojau storadugnę keptuvę.


Kiekvieną pusę maždaug 7-10 min., kol gražiai pagelsta. Kai viena pusė apkepa, atsargiai apverčiame ir patepame plonai sviestu.


Patiekiame karštus. 
Skanaus!





P.S. nors jie valgomi karšti, mano šeimai patiko ir gerokai atvėsę ;) Dukrytė sakė, kad jai primena picą :D

 Šaltinis: man labai patiko šis video receptas. ir šis. O kepti susigundžiau pamačius Inos chačapurius :)

2014 m. rugpjūčio 2 d., šeštadienis

Trupintas pyragas II














Kepimo skarda -  36 x 26cm.

500 g miltų
250 g sviesto (margarino)
1 st. cukraus
3 tryniai
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių

0,5 l juodųjų serbentų uogienės

Į miltus sutarkuojame sviestą (margariną), suberiame stiklinę cukraus, kepimo miltelius ir gerai ištriname tarp pirštų į smulkius smėlinius trupinukus. Tada sudedame trynius ir kiaušinį, greitai užminkome tešlą. Ją laikome šaldytuve, kol įkais orkaitė.

Orkaitę įkaitiname iki 200*C temperatūros.

Skardą išklojame kepimo popieriumi, ir plonai rankomis išformuojame pyrago padą iš 2/3 tešlos, su šiek tiek pakeltais krašteliais. Ant pado supilame juodųjų serbentų uogienę ir ant viršaus sutrupiname likusį trečdalį tešlos.


Kepame 30-40 min. kol gražiai paruduos.


Skanaus!

P. S. turėjau atlikusius trynius nuo bezė gamybos, todėl juos ir sunaudojau. Į tešlą galima dėti 3 kiaušinius.


2014 m. liepos 26 d., šeštadienis

Tortas 'Tiramisu'


Kepimo forma -  28 cm skersmens.

Biskvitui: 
5 kiaušiniai
200 g cukraus
100 g miltų
80 g krakmolo
2 a. š. kepimo miltelių

Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purumo. Atskirame dubenyje kelis kartus persijojame sausus produktus ir lengvai įmaišome juos į kiaušinių masę. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame 180*C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Iškepusį biskvitą gerai atvėsiname. Atvėsusį perpjauname į 2 lygias dalis.

Kava biskvitų sulaistymui: 
300 ml karšto vandens
3 a. š.  tirpios kavos
4 a. š. cukraus

Kavą ir cukrų ištirpiname karštame vandenyje. Paliekame atvėsti.

Kremui: 
420 ml grietinėlės (35%)
500 g mascarpone sūrio
4-5 v. š. cukraus

Šaltą grietinėlę išplakame su cukrumi, lengvai įmaišome atskirai paplaktą mascarponę sūrį.

Imame vieną biskvitą, jį gausiai sulaistome kava ir užtepame pusę kremo.
Uždengiame antru biskvitu, vėl gausiai sulaistome, plonai kremu aptepame torto šonus, o likusį kremą sudedame ant viršaus.

Gausiai pabarstome kakava, arba puošiame kaip norime, pagal savo fantaziją ;)


Tortą dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.


Skanaus!


P.S. nuotraukoje matosi tortas keptas iš dviejų biskvitų, todėl sluoksniukai čia 4. 
Tada reikėjo aukštesnio tortuko, nes zuikis buvo kombinuotas iš dviejų rūšių torto: galva - 'Tiramisu', o ausys ir peteliškė - Medutis.


Kepiau jį dukrytės gimtadieniui, 2011 balandį (oho kaip tai atrodo seniaiiii), o receptą įkeliu iškepus šiandieninį, su širdelėmis ir žvaigždutėmis - Oninėms ;)













































Šaltinis:  čia.


2014 m. liepos 19 d., šeštadienis

Tortas „Nuostabioji Marija“







Torto skersmuo - 28 cm.  Stiklinė - 250 ml.

Smėlinės tešlos lakštams:
4 st. miltų
3 a. š. kepimo miltelių
400 g sviesto arba margarino (iš šaldytuvo)
4 tryniai

200 g kapotų graikinių riešutų

4 baltymai
1 st. cukraus

Kremui:
2 ind.  Rududu
400 g sviesto (kambario temperatūros)

Papuošimui:
200 g šokolado (gražu pamaišyti balto ir juodo)
200 g anakardžių riešutų



Šaltą sviestą sutriname tarp rankų su persijotais miltais ir kepimo milteliais iki trupinių, sudedame trynius ir suminkome tešlą. Ją padaliname į 4 lygias dalis ir dedame į šaldytuvą 3 val.
20 min. prieš kepimą, tešlą išimame iš šaldytuvo.

Kiaušinių baltymus išplakame su cukraus pudra iki standžių putų ir dedame su indu į šaldytuvą.

Ant kepimo popieriaus apsibrėžiame 28 cm skersmens apskritimą. Pagal apskritimą rankomis išformuojame tešlą plonu lakšteliu.



Ant jo pabarstome ir  lengvai įspaudžiame 50 g graikinių riešutų.




Galiausiai ant viršaus uždedame vieną ketvirtadalį plaktų kiaušinių baltymų, o likusią jų dalį vėl dedame į šaldytuvą.



Kepame įkaitintoje iki 170*C orkaitėje apie 25 min.


Išėmę iškeptą lakštą iš orkaitės, paliekame jį atvėsti.
Taip išsikepame visus  4 torto lakštus.

Kremui:  išplakame minkštą sviestą su Rududu.
Visus torto lakštus sutepame plaktu kremu. Tortą lengvai paspaudžiame.
Viršų taip pat aptepame kremu, apliejame ant garų tirpintu šokoladu ir papuošiame kepintais anakardžių riešutais. 

Suteptą tortą laikome šaldytuve.


Prieš valgant, būtų gerai, kad tortas pastovėtų kambario temperatūroje bent kelias valandas, tada bus lengviau pjaustyti, ne taip trupės.

Skanaus!















Labai saldus, sotus, kaloringas, bet tikrai skanus tortas. Na, kas nemėgsta graikinių riešutų, tai tortukas ne jam :D



































P.S. Neturėjau balto šokolado, tirpinau pienišką ir juodą, todėl kontrastas ne toks ryškus kaip su baltu šokoladu,- būtų buvę kur kas gražiau.
Pieniškas šokoladas gavosi labai tirštas ir nesiliejo plona srovele, tad šį kartą puošimas 

toks - nekoks :D

Anakardžius lengvai paskrudinau keptuvėje.

Šaltinis: čia  ir čia.