4 kg virtų tarkuotų burokėlių,
0,5 l aliejaus (galima mažinti),
1 st. acto 9 % (250 ml),
200 g cukraus,
2 v.š. druskos,
0,5 l Vilkaviškio pomidorų padažo,
4-6 svogūnai (pagal skonį, aš dedu 6-8)
3 skiltelės česnako,
Svogūnus ir česnakus pakepti aliejuje, kol pasidarys permatomi.
Viską sudėti į puodą, išmaišyti ir troškinti nuo virimo apie 15-20 min. Pabaigoje supilti actą ir dar truputį pakaitinti.
P.S. labai skani mišrainė prie mėsos patiekalų, galima valgyti ir šaltą ir karštą. O jau barščių sriubos skonis ir aromatassss :)
Vietoje pomidorų padažo galima naudoti šviežius pomidorus.
Įkeliu Vilkaviškio pomidorų padažo nuotrauką, nes daug kas nežino, kas čia toks :D
Natūrali burokėlių spalva tikrai kitokia nei mano nuotraukose, matyt nesugebėjau dorai nufotografuoti :)
Vietoje pomidorų padažo galima naudoti šviežius pomidorus.
Įkeliu Vilkaviškio pomidorų padažo nuotrauką, nes daug kas nežino, kas čia toks :D
Natūrali burokėlių spalva tikrai kitokia nei mano nuotraukose, matyt nesugebėjau dorai nufotografuoti :)
labai labai skani mišrainė
AtsakytiPanaikintiKas pabandė, tikrai visiems patiko ;)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai skani.As jau keleri metai ja gaminu.Tik kazkur recepta pameciau,tai pasitikslinu.
AtsakytiPanaikintiAs cukraus dedu pagal skoni,nes kai kurie burokeliai buna labai saldus.O misraine tai tikrai labai skani.
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad ne mums vieniems patinka ;)
AtsakytiPanaikintiPabandziau ir as si recepteli tik dar paivairinau,smulkiai supjausciau ir apkepiau saldziaja paprika,ir i sloikus idejau po sakelia petrazoliu,kvapas ir skonis pasaka,pabandikit
PanaikintiAčiū už patarimą, bet šio recepto tikrai nekeisiu, nes man be galo skanu ir be priedų,- būtent šis - tik su pomidorų padažu.
PanaikintiYra pas mane ir kitas receptas - su paprikomis, dar vienas - su pupelėmis, bet pats pačiausias ir nuostabiausias - su pomidorų padažu ;)
Kaip tik verdu burokėlius.Pabandysiu Jūsų receptą ir vėliau papasakosiu kaip man gavosi :)
AtsakytiPanaikintiNu tikrai labai skanu.Nors nieko nematuodama ir nesverdama,dėjau iš akies ir puikiai gavosi,šeimyna labai gyrė :)
AtsakytiPanaikintiPas mus šitie burokėliai treti metai favoritai. Į sveikatą, Jūrate :)
PanaikintiBegalo skanu, darau jau antrus metus aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiIr mums labai skanu. Į sveikatą :)
PanaikintiSveiki.O kodel butent akcentuojate Vilkaviskio pomidoru padaza?Gal jis kuo ypatingas ir suteikia kokinors subtilu skoni ar galima naudoti kitoki/Ar su kitu skonis gautusi kitoks?Koks butent Vilkaviskio padazas naudojamas?Noriu siemet isbandyri si receptuka.
AtsakytiPanaikintiIrma, tikrai nieko nenutiks, jei įdėsite ir kitą padažą, bet Vilkaviškio senovinis tikrai ypatingas, tikrai kaip senasis gerasis pomidorų padažas, ir skoniu ir spalva, na, labai jis skanus tikrai.
PanaikintiPavadinime taip ir rašoma - „Vilkaviškio senovinis“ – tai klasikinio skonio pomidorų padažas, pagamintas iš 45 proc. pomidorų tyrės. Subtilaus skonio produktas, sukurtas pagal nepakartojamą senovinį protėvių receptą, pritaikius šiandienines technologijas. „Vilkaviškio senovinis“ – labai skanus, sveikas ir maistingas produktas, tenkinantis išrankiausią skonį.
Sveiki, ar tinka ši mišrainė žiemai laikyti rūsyje? Ačiū!
AtsakytiPanaikintiŽinoma, čia žiemai ir konservuoju :)
PanaikintiTinka ir žiemai
Panaikintidarau eile metu super ir misraine ir sriubyte
AtsakytiPanaikintiLabai labai skani-kiekvienais metais darau-aciu Jolanta.
AtsakytiPanaikintiO kokia stiklines talpa ar 200ml. ar 250ml.?
AtsakytiPanaikintiAš naudoju 250 ml.
Panaikinti