Pasigaminkite troškinį moliūgo puodynėje.
2012 m. rugpjūčio 28 d., antradienis
2012 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis
Agurkėliai korėjietiškai
Labai skanios saldžiarūgštės traškios salotos, tikrai panašios į tas, kur būna kinų restoranuose ;)
4 kg agurkėlių
1 kg nuvalytų morkų
1 stikl. cukraus
1 stikl. acto 9%
1 stikl.aliejaus
100 g druskos
2 v.š. trinto smulkiai česnako
1 v.š. raudonos paprikos miltelių.
Morkas sutarkuojame per burokine tarką (būtų gražiau per specialią korėjietiškų morkų tarkutę).
Agurkėlius, nupjovę galiukus, pjauname išilgai į 4 skilteles ir dar pusiau, gauname 8 gabalėlius iš agurkėlio.
Sumaišome morkas su agurkais, supilame visus likusius produktus, gerai išmaišome ir paliekame 4 val.
Skanaus!
P.S. Laikau šaldytuve susidėjus į stiklainius, kol sutraškinam, super skanūs.
Galima laikyti ir žiemai, tada reikia pasterizuoti 0,5 l stiklainiukus nuo vandens užvirimo ~15-20 min.
4 kg agurkėlių
1 kg nuvalytų morkų
1 stikl. cukraus
1 stikl. acto 9%
1 stikl.aliejaus
100 g druskos
2 v.š. trinto smulkiai česnako
1 v.š. raudonos paprikos miltelių.
Morkas sutarkuojame per burokine tarką (būtų gražiau per specialią korėjietiškų morkų tarkutę).
Agurkėlius, nupjovę galiukus, pjauname išilgai į 4 skilteles ir dar pusiau, gauname 8 gabalėlius iš agurkėlio.
Sumaišome morkas su agurkais, supilame visus likusius produktus, gerai išmaišome ir paliekame 4 val.
Skanaus!
P.S. Laikau šaldytuve susidėjus į stiklainius, kol sutraškinam, super skanūs.
Galima laikyti ir žiemai, tada reikia pasterizuoti 0,5 l stiklainiukus nuo vandens užvirimo ~15-20 min.
žymės:
Konservavimas,
Salotos
2012 m. rugpjūčio 19 d., sekmadienis
Abrikosų klafutis
Klafutis - pudingas, prancūziškai - 'clafouti'.
Na, jie (klafučiai) paprastai kepami su vyšniomis ar kai kada - slyvomis, bet pas mane namuose gausiai užderėjo visokių kitokių vasaros gėrybių - abrikosų, kriaušių, o taip pat ir slyvų, tai kodėl gi nepaeksperimentavus ;))
1,2 kg abrikosų (paruoštų, be kauliukų)
2 šaukštai brendžio
1 stiklinė cukraus + 2 šaukštai
6 kiaušiniai
2,5 stiklinės grietinėlės
15 v.š. miltų
žiupsnelis druskos
1-2 a.š. vanilės
2 v.š. sviesto skardos ištepimui
cukraus pudros pabarstymui
Išimame iš abrikosų kauliukus, padalindami juos pusiau. Suberiame į indą. Įberiame 2 šaukštus cukraus, supilame brendį. Išmaišome ir paliekame 10-15 minučių. Šį aprašytą veiksmą daryti nebūtina, kaip ir brendžio pilti nėra būtina, bet galima išbandyti ir taip ir taip ;)
Kiaušinius su stikline cukraus išplakame iki standžios masės. Pilame grietinėlę, beriame vanilę ir supilame nuo abrikosų susidariusį skystį. Atsargiai maišydami suberiame persijotus miltus. Lengvai išmaišome tešlą.
Tešla gausis kaip blynams, gal kiek tirštesnė.
Imame didelę plačią skardą ir ištepame ją sviestu, pabarstome formos dugną ir šonus smulkiu cukrumi. Sudedame abrikosus ir užpilame juos tešla.
Kepame 190 C temperatūros orkaitėje ~45 minutes, kol gražiai paruduos.
Kai iškeps, 15 min paliekame vėsti.
Išverčiame ant padėklo ir gausiai pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!
P.S. labai labai patiko, drėgnas minkštas purus, tikrai labiau pudingas, nei pyragas. Labiau storas blynas nei pyragas :))
O jau abrikosų aromatas ir skonis nepakartojamas, kaip ir pyrago spalva ;)
Na, jie (klafučiai) paprastai kepami su vyšniomis ar kai kada - slyvomis, bet pas mane namuose gausiai užderėjo visokių kitokių vasaros gėrybių - abrikosų, kriaušių, o taip pat ir slyvų, tai kodėl gi nepaeksperimentavus ;))
1,2 kg abrikosų (paruoštų, be kauliukų)
2 šaukštai brendžio
1 stiklinė cukraus + 2 šaukštai
6 kiaušiniai
2,5 stiklinės grietinėlės
15 v.š. miltų
žiupsnelis druskos
1-2 a.š. vanilės
2 v.š. sviesto skardos ištepimui
cukraus pudros pabarstymui
Išimame iš abrikosų kauliukus, padalindami juos pusiau. Suberiame į indą. Įberiame 2 šaukštus cukraus, supilame brendį. Išmaišome ir paliekame 10-15 minučių. Šį aprašytą veiksmą daryti nebūtina, kaip ir brendžio pilti nėra būtina, bet galima išbandyti ir taip ir taip ;)
Kiaušinius su stikline cukraus išplakame iki standžios masės. Pilame grietinėlę, beriame vanilę ir supilame nuo abrikosų susidariusį skystį. Atsargiai maišydami suberiame persijotus miltus. Lengvai išmaišome tešlą.
Tešla gausis kaip blynams, gal kiek tirštesnė.
Imame didelę plačią skardą ir ištepame ją sviestu, pabarstome formos dugną ir šonus smulkiu cukrumi. Sudedame abrikosus ir užpilame juos tešla.
Kepame 190 C temperatūros orkaitėje ~45 minutes, kol gražiai paruduos.
Kai iškeps, 15 min paliekame vėsti.
Išverčiame ant padėklo ir gausiai pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!
P.S. labai labai patiko, drėgnas minkštas purus, tikrai labiau pudingas, nei pyragas. Labiau storas blynas nei pyragas :))
O jau abrikosų aromatas ir skonis nepakartojamas, kaip ir pyrago spalva ;)
2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis
Pyragas su riešutų - šokolado plutele
Stiklinė - 250 ml. Forma -28 cm skersmens.
170 g minkšto sviesto
0,5 stikl. cukraus
2 tryniai
1,5 stikl. miltų
3 a.š. vanilinio cukraus
100 g lazdyno riešutų
100 g juodo šokolado
2 baltymai
1/3 stikl. cukraus
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo, sudedame trynius, išsukame, beriame vanilinį cukrų, miltus. Užminkome minkštą tešlą, kurią plonai išklojame į pateptą riebalais ar išklotą kepimo popieriumi kepimo formą. Kraštų užriesti nereikia.
Lazdyno riešutus sukapojame, šokoladą sutarkuojame burokine tarka. Baltymus išplakame iki standumo po truputį pilant cukrų. Riešutus ir šokoladą lengvai įmaišome į baltymus.
Šią masę sudedame ant tešlos.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min.
Skanaus!
P.S. kepiau 28 cm žemoje formoje ir truputį tešlos atkabinau į mažą širdelės formelę, todėl pyragas atrodo plonokas. Jei sudėti viską į vieną kepimo skardelę, tada aukštis tikrai bus šiek tiek didėlesnis.
Bet, žinoma, skonis tikrai nuo to nenukentėjo. Pyragas nuostabussss, o receptas parvežtas iš Londono ;)
Sesė grįžus vis žadėjo iškepti, pritrūkom laiko, tai kai išvažiavo, išsikepiau viena :)))
2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis
Užpiltas varškės pyragas
Pasiruošiame 2 mišinius:
I mišinys - trupinių:
1,5 st. miltų
100 g minkšto sviesto
0,5 st. cukraus
2 nubraukti a. š. kepimo miltelių
Visus produktus sutriname tarp pirštų iki smulkių trupinių.
II mišinys - varškės:
0,5 kg varškės 9 %
2-3 kiaušiniai
1 nepilna stiklinė cukraus (man pakanka 3 v.š.)
2-3 a.š. vanilinio cukraus (nebūtinai)
Visus produktus gerai išmaišome. Varškę naudoju kreminę.
Paprastą varškę reikėtų pertrinti per sietelį.
Užpilas:
4 v. š. grietinės
0,5 indelio kondensuoto pieno
Užpilui sumaišyti grietinę su kondensuotu pienu. Labiau nei naminė, tinka pirktinė neriebi grietinė.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
Sluoksniuojame paeiliui I ir II mišinius.
Turėtų gautis trys I-ojo - trupinių mišinio sluoksniai ir du II-ojo mišinio - varškės masės.
Pirmas ir paskutinis sluoksnis turi būti I-asis mišinys su trupiniais.
Kepame įkaitintoje 180-190 laipsnių orkaitėje apie 60 min. Tikriname mediniu pagaliuku.
Ištrauktą iš orkaitės dar karštą pyragą užpilame užpilu.
Viršų galima papuošti juodu tirpintu šokoladu.
Užpylus šokoladą mediniu pagaliuku padarome raštą.
Skanaus!
P.S. nuostabaus skonio varškės pyragas, aš jį netgi prilyginu tirpstančiam burnoje tortui :))
Kitą kartą mažinsiu cukraus kiekį į varškę ir vietoje šokolado bandysiu puošti trintomis uogomis ;)
Šaltinis čia ir čia.
Marinuoti pomidorai
Marinatas
1 l vandens:
7 a.š. cukraus
4 a.š. druskos
3 a.š. acto (jei pomidorai rūgštūs, galima ir nepilti, čia jau pagal skonį)
lauro lapai
pipirai
Pomidorus sudedame į stiklainiukus, užpilame išvirtu atvėsintu marinatu. Sterilizuojame puode, nuo vandens užvirimo kaitiname ~15 min. Kai pradeda stiklainio viduje kilti burbuliukai, uždarome.
Aš termometru matuoju, kai pasiekia 80 laipsniu temperatūrą stiklainio viduje, uždarau.
P.S. labai švelnūs skanūs pomidorai ir marinatas.
1 l vandens:
7 a.š. cukraus
4 a.š. druskos
3 a.š. acto (jei pomidorai rūgštūs, galima ir nepilti, čia jau pagal skonį)
lauro lapai
pipirai
Pomidorus sudedame į stiklainiukus, užpilame išvirtu atvėsintu marinatu. Sterilizuojame puode, nuo vandens užvirimo kaitiname ~15 min. Kai pradeda stiklainio viduje kilti burbuliukai, uždarome.
Aš termometru matuoju, kai pasiekia 80 laipsniu temperatūrą stiklainio viduje, uždarau.
P.S. labai švelnūs skanūs pomidorai ir marinatas.
Marinuoti agurkai
Marinatas
1 l vandens:
1 v.š. druskos
2 v.š. cukraus
1 v.š. acto esencijos (kai užvirs marinatas, supilti išjungus)
pipirai
lauro lapeliai
Į stiklainiukus sudėti nublanširuotus agurkėlius, krapus, česnako skilteles.
Išvirti marinatą, supilti ant agurkų, pridengti dangteliais ir palaikyti kol gerokai atvės.
Nupilti skystį atgal į puodą, dar kartą užvirinti, ir užpylus verdančiu marinatu, uždaryti.
Skanaus!
P.S. šitaip konservuoti galima daržovių asorti, labai skanus marinatas, traškios daržovės ;)
Burokėliai su cukinija
Labai skanus garnyras, tinkantis žiemai prie mėsytės, ir ne tik, ;)
1 kg burokėlių
1 kg cukinijų
0,5 kg svogūnų
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės acto
0,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė vandens
1 v. š. druskos
Sutarkuoti burokine tarka nevirtus burokėlius ir kaitinti puode su stikline vandens, aliejumi, cukrumi, actu, druska. Tuo laiku pasiruošti cukiniją, sutarkuoti taip pat su burokine tarka, sudėti į burokėlius. Atskirai truputį pakepinti svogūnus keptuvėje (galima dėti ir nekepintus, tačiau pakepinti skaniau ir aromatingiau) ir sudėti į burokėlius. Viską pakaitinti dar 5 min.
Sudėti į stiklainius ir uždaryti.
Skanaus!
Recepto šaltinis: SM - Diasaja.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)