12 makaronų lizdelių (Tagliatelle)
Įdaras:
300 g faršo (naudojau kiaulienos)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
truputis druskos, pipirai
1 v.š. pomidorų padažo
1 v.š. garstyčių
Padažas:
1 svogūnas
2 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
1 v.š. garstyčių
200 ml grietinėlės arba grietinės (naudojau grietinę)
3 – 4 skiltelės česnako
Pabarstymui:
tarkuoto fermentinio sūrio
žalumynų
Įdarui faršą gerai išmaišyti su smulkintu svogūnu, česnakais, prieskoniais, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Įdaryti nevirtus makaronų lizdelius (dėti po didelį šaukštą faršo ant viršaus ir ranka šiek tiek prispausti).
Įdarui faršą gerai išmaišyti su smulkintu svogūnu, česnakais, prieskoniais, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Įdaryti nevirtus makaronų lizdelius (dėti po didelį šaukštą faršo ant viršaus ir ranka šiek tiek prispausti).
Ištirpinti keptuvėje sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Suberti miltus ir pakepinti maišant 1 minutę. Sudėti garstyčias, pilti grietinėlę (ar grietinę) ir užvirti. Dėti lizdelius į padažą nelabai suspaudžiant vieną prie kito.
Viršų pabarstyti sūriu.
Iki lizdelių viršaus privilti verdančio vandens ar sultinio,
pasūdyti pagal skonį, suberti stambiai supjaustytą česnaką, žalumynus,
pagardinti mėgiamais prieskoniais, uždengti dangčiu ir virti ~20 min.
Skanaus!