Pagal dizainerės Jolantos Talaikytės užtepėlę 'Jūratės skaniukas' (iš žurnalo 'Žmonės')
300g fermentinio sūrio
150g džiovintų slyvų be kauliukų
5 skiltelės česnako
majonezo
pakepintų saulėgrąžų (dedu dvi geras saujas).
Sūrį sutarkuoti burokine tarka, smulkiai supjaustyti slyvas. Įspausti česnako skilteles.
Įdėti majonezo ir, išmaišius salotas, dėti į šaldytuvą, kad susimaišytų skoniai. Aptirptų sūris.
Ant viršaus gausiai pabarstyti sausoje keptuvėje pakepintų saulėgrąžų.
Prie salotų tinka maži 'Taler' vafliai ar krekeriai.
Skanaus!
P.S. salotos aromatu kažkuo panašios į tradicines pikantiškas, bet žymiai skanesnės.
Daznai jas gaminu.Tik dedu ant cipsu :)Gaunasi skanios ,grazios uzkandeles sveciams :)
AtsakytiPanaikintiAciu jums uz puikius receptus :)