2012 m. rugsėjo 11 d., antradienis

Pomidorų džemas su čili pipiriukais

Skanus, tirštas, įdomus, aštriai kerpantis liežuvį, panašus į kinų restorano padažiuką.




































1 kg pomidorų,
2-3 čili pipiriukai,
4-5 česnako skiltelių,
1 kg cukraus,
žiupsnelio vanilinio cukraus,
druska pagal skonį (1 a.š.)

Pomidorus, nuplikius verdančiu vandeniu, nulupti.. Susmulkinti čili pipiriukus, česnaką. Viską dėti į puodą, supilti cukrų, vanilinį cukrų ir virti kol sutirštės. Nugriebti putas.
(Aš sublenderiavau viską verdant puodelyje).
Išpilstyti i stiklainiukus ir sandariai uždaryti.

P.S. Bijojau dėl tokio kiekio cukraus, kai supyliau ir paragavau, buvo žiauriai per saldu, puoliau berti truputį druskos, citrinos rūgštelės. Na, bet cukraus jau nebeišimsi :)))
Bet šiandien kokia trečia diena iš eilės ragaujam po truputį ir vis skaniau ir skaniau atrodo :))
Kitą kartą cukraus dėsiu tikrai 1/3 kiekio ir manau bus gerai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą