4 kiaušinių baltymai
1 st. cukraus (200g)
vanilinio cukraus truputį arba skonio esencijos
¼ a.š. citrinos rūgšties
vanilinio cukraus truputį arba skonio esencijos
¼ a.š. citrinos rūgšties
valgomų dažų (jei norime spalvoto)
Baltymus šiek tiek paplakame, sudedame cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus.
Indą (geriau metalinį) su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir plakame apie 10-15 min.
Baltymus šiek tiek paplakame, sudedame cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus.
Indą (geriau metalinį) su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu ir plakame apie 10-15 min.
Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį, skonį pasireguliuojame pagal save.
Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų
vonelės ir dar plakame apie 3 – 5 minutes (kremą jau būna sunku nukratyti nuo mikserio
šluotelių, jis turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus
į sviestinį).
Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas).
Jeigu reikalinga ne viena spalva, daliname į kiek reikia dalių, įdedame dažus
(jeigu sausi dažai, praskiedžiame šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu
išplakame.
Kremas skanus, saldžiarūgštis.
Jeigu liko kremas, galima iškepti bezė sausainukų.
Skanaus!
na viskas lyg ir puiku, tik, kai įpilu skystų dažų kremas pasidaro toks skystas, kad nebetinkamas formavimui :(
AtsakytiPanaikintiSkystus reikia labai mokėti supilti ;) aš pati naudoju miltelius.
PanaikintiSakykite, kuo skiriasi šlapia bezė nuo paprastos? Ir kurį kremą rekomenduotumėte naudoti puošiant tortą, kurį po to teks transportuoti. Dėkui
AtsakytiPanaikinti'Šlapia' bezė plakama inde ant garų, o ta tikroji - plikoma verdančiu sirupu ir plakama. Tuo ir skiriasi. Man daug paprasčiau pagaminama 'šlapia'.
PanaikintiTortams pertepti ar puošti tikrai tinka abi ;)
Laba diena, bandziau ir as kelis kartus pasidaryt si krema tai kai isplaki nuemes nuo garu lyg ir matosi toki lyg rutuliukai labai labai mazi lyg ir laiko gerai bet nelabai blizga. ar gali buti kad per ilgai plaku? ant garu 10min ir poto da 10min
AtsakytiPanaikintiAnt garų plaku 10-15 min, tiesiog žiūriu kaip kremas atrodo. kai ima apkibt aplink šluotelę, nuėmus dar plaku apie 5-10 min.
PanaikintiPažįstama tortų kepėja sako, kad ne kartą taip nutinka, darant ar šią ar plikomą bezė, dėl kiaušinių baltymų.
Sveiki.ana diena dariau ir as ta beze mase,bet deja nzn ka,bet kazka matyt blogai padariau,kad man jau kita diena nuo torto pradejo atsirasti skystis,o indelyje,kuriame dar buvo beze mase ant dugno taip pat buvo skystis.ka ne taip padariau?
AtsakytiPanaikintiNet nežinau kas blogai, matyt neišplakėt gerai. Kremas turi stovėti status, ant šluotelių visas beveik apkimba, apvertus indą anei lašelis neiškrenta ;)
PanaikintiNiekada nebuvo man, kad drėgtų ar šlapiuotų, o jau inde vanduo, kad atsirastų, išvis nesuprantu kaip. Viena priežastis gali būti - neišplakti baltymai. Arba pylėt skystų dažų.
kiausinia buna blogi, esu susidurus su tokia problema kai kiausinio baltymus isplakus po juo lieka skytis kazkoks apacioje, ir torta sutepus gaunasi neskanus.
PanaikintiJei inde pradejo atsirasti skyscio,reikia paprasciausiai is naujo su mikseriu perplakti krema ir kremas vel igaus ta pacia forma,as manau.Darau italiska morenga,ir tas triukas visada suveikia ;-)
Panaikintilabukas, kur rasti pirkt dazu milteliais? aciu
AtsakytiPanaikintiDaina, kiek žinau Kauno bazėse kažkurioje vietoje moterys perkasi ;)
PanaikintiAš turiu dar nuo seniau, tai ir naudoju, nors jau reikėtų irgi atsinaujinti.
Sveiki, jei krema pasidarau is vakaro, galiu puosti is ryto?
AtsakytiPanaikintiMonica, galima, tik iškart puošiant jis standesnis būna, tad aš stengiuos nerizikuot ir besivervint paskui. Bet esu taip darius keletą kartų,- suplaktą kremą sukrečiu į puošimo maišą ir laikau šaldytuve per naktį, tada baigiu puošti.
Panaikintisveiki o kai padarai is sio beze papuosimus ant torto jie sukieteja veliau ar lieka vis tokie minksti kaip tik padarius?
AtsakytiPanaikintiLieka minkšti, paviršius po kelių dienų šiek tiek pakietėja.
PanaikintiSveiki, sakykite ar sis kremas nebijo karstu oru? kaip pvz., grietineles kremas sutyzta karsta diena? Aciu :)
AtsakytiPanaikintiNesutižo man niekada :) Gal kiek minkštesnis, nei normaliu oru, bet laiko formą.
PanaikintiNagi derėtų nurotyti receptų, kuriais dalinatės, autorystę :)
AtsakytiPanaikintiLyg ir nurodyta - supermama ir tėvų darželis.
PanaikintiSveiki, kokiu kremu reikia aptepti torta pries puosiant slapia beze?
AtsakytiPanaikintiAš neaptepu niekuo, man laikosi gana gerai, niekada nebuvo kad nuslystų.
PanaikintiSveiki ,norėčiau jūsų paklausti ar ant beze kremu galima puošti cukrinės masės gėlytėm,jos netirpsta ilgiau pastovėjusios.AČIŪ.
AtsakytiPanaikintiAš puošiu, dar niekada nesutirpo :)
PanaikintiSveiki,sakykit prasau,jei as tortą pertepciau maskarpones kremu su zele,nuo torto šonu man beze "nenuvaziuos"��? Ar reikia aptepti?Ačiū.
AtsakytiPanaikintiJei skaitėte komentarus, tai tikrai atsakymą turėjote rasti :)
Panaikintiman niekada niekas nenuslinko, nenučiuožė, nenukrito :)