2013 m. birželio 7 d., penktadienis

Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže












12 makaronų lizdelių (Tagliatelle)

Įdaras:
300 g faršo (naudojau kiaulienos)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
truputis druskos, pipirai
1 v.š. pomidorų padažo
1 v.š. garstyčių

Padažas:
1 svogūnas
2 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
1 v.š. garstyčių
200  ml grietinėlės arba grietinės (naudojau grietinę)
3 – 4 skiltelės česnako

Pabarstymui:
tarkuoto fermentinio sūrio
žalumynų

Įdarui faršą gerai išmaišyti su smulkintu svogūnu, česnakais, prieskoniais, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Įdaryti nevirtus makaronų lizdelius (dėti po didelį šaukštą faršo ant viršaus ir ranka šiek tiek prispausti).



Ištirpinti keptuvėje sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Suberti miltus ir pakepinti maišant 1 minutę. Sudėti garstyčias, pilti grietinėlę (ar grietinę) ir užvirti. Dėti lizdelius į padažą nelabai suspaudžiant vieną prie kito.
Viršų pabarstyti sūriu. 



Iki lizdelių viršaus privilti verdančio vandens ar sultinio, pasūdyti pagal skonį, suberti stambiai supjaustytą česnaką, žalumynus, pagardinti mėgiamais prieskoniais, uždengti dangčiu ir virti ~20 min.



Skanaus!


Šaltinis čia ir čia.


6 komentarai:

  1. išbandyta! super skanus patiekalas visų kas ragavo išgirtas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dowe, mums irgi labai labai patinka, tik aš sekančius kartus gamindama sumažinau garstyčių kiekį labai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Garstyčios labai tiko padaže, tik jo reiks dar daugiau sakė padaryt, bet makaronai linkę sugerti, tai jo užtenka tik valgant iškart :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, padažo kažkaip pritrūksta po pirmo įsidėjimo į lėkštę ;) bet man jo daugiau nebetelpa į gilią keptuvę, į kurią sukemšu 11-12 lizdelių.
      Vadinasi, reikia atskiram puodely gamint padažo papildomai ;0

      Panaikinti
  4. idomu kaip butu visa tai gaminti orkaiteje,blekoje :P?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau galima, tik reikėtų pridengti folija, ar kepti uždarame inde.

      Panaikinti