Kepimo skarda - 36 x 26cm.
500 g miltų
250 g sviesto (margarino)
1 st. cukraus
3 tryniai
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 l juodųjų serbentų uogienės
Į miltus sutarkuojame sviestą (margariną), suberiame stiklinę cukraus, kepimo miltelius ir gerai ištriname tarp pirštų į smulkius smėlinius trupinukus. Tada sudedame trynius ir kiaušinį, greitai užminkome tešlą. Ją laikome šaldytuve, kol įkais orkaitė.
Orkaitę įkaitiname iki 200*C temperatūros.
Skardą išklojame kepimo popieriumi, ir plonai rankomis išformuojame pyrago padą iš 2/3 tešlos, su šiek tiek pakeltais krašteliais. Ant pado supilame juodųjų serbentų uogienę ir ant viršaus sutrupiname likusį trečdalį tešlos.
Kepame 30-40 min. kol gražiai paruduos.
Skanaus!
P. S. turėjau atlikusius trynius nuo bezė gamybos, todėl juos ir sunaudojau. Į tešlą galima dėti 3 kiaušinius.
P. S. turėjau atlikusius trynius nuo bezė gamybos, todėl juos ir sunaudojau. Į tešlą galima dėti 3 kiaušinius.
Labai primena trupintas pyragas močiutę :)
AtsakytiPanaikintiAr būtų galima vietoj margarino naudoti aliejų, ir jei taip, tai kaip ir kada jį dėti?
AtsakytiPanaikintiNa, aliejus į šį pyragą tikrai nemanau, kad tiktų ;)
Panaikinti