2014 m. rugpjūčio 2 d., šeštadienis

Trupintas pyragas II














Kepimo skarda -  36 x 26cm.

500 g miltų
250 g sviesto (margarino)
1 st. cukraus
3 tryniai
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių

0,5 l juodųjų serbentų uogienės

Į miltus sutarkuojame sviestą (margariną), suberiame stiklinę cukraus, kepimo miltelius ir gerai ištriname tarp pirštų į smulkius smėlinius trupinukus. Tada sudedame trynius ir kiaušinį, greitai užminkome tešlą. Ją laikome šaldytuve, kol įkais orkaitė.

Orkaitę įkaitiname iki 200*C temperatūros.

Skardą išklojame kepimo popieriumi, ir plonai rankomis išformuojame pyrago padą iš 2/3 tešlos, su šiek tiek pakeltais krašteliais. Ant pado supilame juodųjų serbentų uogienę ir ant viršaus sutrupiname likusį trečdalį tešlos.


Kepame 30-40 min. kol gražiai paruduos.


Skanaus!

P. S. turėjau atlikusius trynius nuo bezė gamybos, todėl juos ir sunaudojau. Į tešlą galima dėti 3 kiaušinius.


3 komentarai:

  1. Labai primena trupintas pyragas močiutę :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ar būtų galima vietoj margarino naudoti aliejų, ir jei taip, tai kaip ir kada jį dėti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, aliejus į šį pyragą tikrai nemanau, kad tiktų ;)

      Panaikinti