300 g sausainių 'Selga'
100 g lydyto sviesto
300 g baltojo šokolado
500 g mascarpone sūrio
350 g jogurto
420 g grietinėlės 35 %
20 g želatinos 'Oetker'
150 ml vandens
Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių ir
sumaišome su lydytu sviestu.
26 cm skersmens kepimo formą išklojame folija. Sausainių masę sudedame į formą ir šiek tiek paspaudžiame. Padedame
vėsiai.
Baltąjį šokoladą išlydome ant garų puodo arba
mikrobangų krosnelėje. Išmaišome mascarpone sūrį, sudedame išlydytą atvėsintą šokoladą
ir įmaišome jogurtą.
Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į
baltąją masę.
Pabaigoje supilame ištirpintą želatiną. Masę išmaišome ir
supilame ant sausainių pagrindo.
Dedame į šaldytuvą sustingti.
Išėmę iš formos puošiame pagal fantaziją.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą