2023 m. liepos 13 d., ketvirtadienis

Kondensuoto pieno keksas su konservuotais persikais


Ilga kekso forma 35 x 10 x 6 cm


1 skardinė (395g) kondensuoto pieno

120 g tirpinto sviesto 

100 g grietinės ar natūralaus jogurto 

3 kiaušiniai 

1 a. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto 

1 a. š. kepimo miltelių 

300 g miltų 

žiupsnelis druskos 

1 didelė skardinė (820g) konservuotų persikų saldžiame sirupe

1 pakelis migdolų plokštelių (viršui pabarstyti)


Orkaitę įkaitiname iki 190 C temperatūros.

Sviestą išlydome, paliekame šiek tiek pravėsti. Viename dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Į kitą dubenį įmušame kiaušinius, supilame kondensuotą pieną, sviestą, sudedame vanilę. Išplakame plaktuvu. Sudedame grietinę, po to įsijojame miltus ir gerai išmaišome.

Į kepimo skardą įtiesiame kepimo popierių ir supilame pusę tešlos. Suberiame pusę nusausintų ir supjaustytų kubeliais persikų puselių. Pilame likusią tešlą, dedame likusius persikus. Kekso viršų gausiai užbarstome migdolų plokštelėmis.

Kepame apie 50-60 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu iešmeliu. 


Nesudėtingas ir labai gardus pyragas. Galima patiekti su ledais. 


Skanaus! 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą