2023 m. rugpjūčio 21 d., pirmadienis

Pomidorai savo sultyse (be pasterizavimo)


1 l blanširuotų pomidorų

1 a. š. su kaupeliu druskos

1 a. š. cukraus 


Tinka sriuboms, garnyrams, makaronų ir mėsos padažams.


Pomidorus viršūnėlėje įpjauname kryžiuku ir nardiname į verdantį vandenį  2-3 minutėms. Išgriebtus dedame į kuo šaltesnį vandenį ir paliekame pravėsti. Nulupame odeles.

Jei pomidorai dideli, pjaustome ir sudedame tvarkingai, be didelių tarpų į tuščią puodą (būtinai pasimatuojame jo litražą, kad žinotume druskos ir cukraus kiekį).  

Vienam litrui pomidorų užberiame 1 arbatinį šaukštelį su kaupu druskos ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus (nebūtina, jei pomidorai saldūs, ar nenaudojate cukraus). Mediniu šaukštu permaišome ir paliekame  porai valandų vėsesnėje patalpoje. Per tą laiką pomidorai išleidžia sultis, jų pilnai užteks konservavimui, nereikia pilti vandens, nei kito skysčio.

Praėjus 2 valandoms, puodą statome ant ugnies, užkaitiname iki užvirimo, nugraibome putas ir kuo skubiau išpilstome į stiklainius, užsukame, dedame dangteliais žemyn. Labai šiltai apklojame ir paliekame iki visiško atvėsimo. 


Skanaus!

P. S. Galima gaminti su  česnakais, su svogūnais, su krapais, na, ir be priedų, kaip gaminau aš. 

Esu gaminusi žiemai 'Pomidorai sausai', ten dėjau česnako, kaip ir buvo nurodyta recepte. Bet man buvo jo per daug, tad šį kartą šiame recepte jų nedėjau. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą