2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Duonos lazdelės

250 ml vandens
20 g šviežių mielių
1 kiaušinis
100 ml alyvuogių aliejaus
1 v. š. cukraus
600 g miltų 550D
2 a. š. druskos
geros saujos kmynų (nebūtinai, dažnai darau pusę – su, pusę – be)

Mieles ištriname su cukrumi, įberiame šaukštą miltų ir truputį šilto vandens. Viską gerai išmaišome ir pastatome šiltai apie 20 min., kad suputotų. Į dubenį supilame likusį šiltą vandenį, aliejų, suberiame druską, kmynus, supilame išplaktą kiaušinį, pakilusias mieles ir beriame persijotus miltus. Užminkome tešlą, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame
1 val., kad tešla dvigubai pakiltų. Pakilusią tešlą perminkome.
Stalą plonai patepame aliejumi, iškočiojame tešlą maždaug 0,5 cm storio ir supjaustome pailgomis siauromis juostelėmis.

Lazdeles dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi. Palaikome ~15 min ir kepame 200*C orkaitėje apie 8-10 min, kol gražiai parunda iki norimos spalvos ir traškumo.

Skanaus!!!



































P.S. tešlą man minko duonkepė :)), tešlos ruošimo programa, išėmus kočioju ir formuoju lazdeles.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą