2012 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis
Pyragas su riešutų - šokolado plutele
Stiklinė - 250 ml. Forma -28 cm skersmens.
170 g minkšto sviesto
0,5 stikl. cukraus
2 tryniai
1,5 stikl. miltų
3 a.š. vanilinio cukraus
100 g lazdyno riešutų
100 g juodo šokolado
2 baltymai
1/3 stikl. cukraus
Minkštą sviestą ištriname su cukrumi iki purumo, sudedame trynius, išsukame, beriame vanilinį cukrų, miltus. Užminkome minkštą tešlą, kurią plonai išklojame į pateptą riebalais ar išklotą kepimo popieriumi kepimo formą. Kraštų užriesti nereikia.
Lazdyno riešutus sukapojame, šokoladą sutarkuojame burokine tarka. Baltymus išplakame iki standumo po truputį pilant cukrų. Riešutus ir šokoladą lengvai įmaišome į baltymus.
Šią masę sudedame ant tešlos.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min.
Skanaus!
P.S. kepiau 28 cm žemoje formoje ir truputį tešlos atkabinau į mažą širdelės formelę, todėl pyragas atrodo plonokas. Jei sudėti viską į vieną kepimo skardelę, tada aukštis tikrai bus šiek tiek didėlesnis.
Bet, žinoma, skonis tikrai nuo to nenukentėjo. Pyragas nuostabussss, o receptas parvežtas iš Londono ;)
Sesė grįžus vis žadėjo iškepti, pritrūkom laiko, tai kai išvažiavo, išsikepiau viena :)))
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
siandien iskepiau...jau spejau ir paragauti...mmmm,skanumelis.Toks atrodo paprastas,bet tikrai neprastas...aciu uz receptuka.
AtsakytiPanaikintiJolanta, man jis superinis, tik kažkodėl niekas nepuola bandyt :)
PanaikintiTu pirma tikriausiai jį kepei ;)
Sita pyraga buvau radus kazkokiam zurnale ir kepdavau gudziais 2004-2005 metais. Bet veliau pameciau. Neseniai ji atradau pas jus. Super, aciu. Pyragas superinis, visiem labai patinka.
AtsakytiPanaikintiSmagu girdėti :) o man receptą padiktavo sesuo, gavusi iš kaimynės Londone, ir jis mums laaabai patiko :)
PanaikintiLabai skanus pyragas :)
AtsakytiPanaikinti