125g baltymų
250g cukraus pudros
vanilinio cukraus
citrinos rūgšties
dėl spalvos galima įberti kakavos, maistinių dažų (aš įbėriau truputėlį sausų gėrimo Zuko miltelių, tai jie dar ir daugiau rūgštelės pridavė :)
Baltymus išplakti iki standžių putų, tada suberti dalimis pusę cukraus pudros, vanilinį cukrų, rūgštelę. Bebaigiant plakti suberti likusią pudrą.
Masę sukrėsti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti norimos formos ir norimo dydžio morengiukus.
Džiovinti 90-100 C temperatūros orkaitėje ~1,5-2 val. Džiovinimo laikas priklauso nuo morengiukų dydžio.
Skanaus!
sakykite prasau, del ko morengai galejo paruduoti? parudavo po kokiu 20 minuciu
AtsakytiPanaikintiorkaite elektrine, orkaites knyguteje net parasyta kad morengus kept 120 C apie 80-100 min su ventiliatoriumu, taip ir dariau
Kirilai, ko gero per karštai įkaitintoje orkaitėje. Aš džiovinu 90-100 * C temperatūros (ir NE daugiau) orkaitėje ~1,5-2 val. Džiovinimo laikas priklauso nuo morengiukų dydžio.
Panaikintijei jums parudavo, vadinasi - perkepė, o juos reikia džiovinti, geriau mažiau karščio ir ilgiau.
aciu, bandysim dar karta :)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiGaminome šiuos morengus, tačiau susidūrėme su maža problemėle: tešla nors ir gan tiršta, bet sudarius morengus, tešla išbėgo, nebeteko savo formos. Gal žinote, kame problema? Viską dėjome pagal receptą, kaip ir nurodėte.
Lauksime atsakymo :)
Ne tirštume esmė, o išplakime, matyt per trumpai plakėte. Išplakus baltymus, apvertus dubenį - jie turi likti dubenyje, neiškristi ;)
PanaikintiO gal zinote kodel morengai iskepti ir nakti pastoveje kamb.temperaturoje istizo?
AtsakytiPanaikintiArba neiškepė,- neišdžiūvo labai gerai, arba namuose labai drėgna. Įvairių priežasčių gali būti :)
Panaikinti