Šis kremas kaip ir Lemon curd labai tiktų morenginių lizdų ir plikytų pyragėlių įdarams, tortų kremams pagardinti, ar tiesiog vienu kitu šaukšteliu pasmaguriauti ;)
Puodelis - 250 ml.
0,5 puodelio šviežiai spaustų apelsinų sulčių (~2 didesni apelsinai)
0,5-1 apelsino žievelė (tik oranžinė dalis)
0,5-1 apelsino žievelė (tik oranžinė dalis)
100 g sviesto
0,5 puodelio cukraus pudros
3 kiaušinių tryniai
0,5 puodelio cukraus pudros
3 kiaušinių tryniai
1 kiaušinis
Apelsinus labai gerai nuplauname, nutarkuojame žievelę nuo 0,5-1 apelsino (pagal skonį) ir išspaudžiame 0,5 puodelio sulčių iš poros apelsinų (priklauso nuo didumo).
Sudedame cukraus pudrą. Paliekame pastovėti ~20 min. Perkošiame.
Supilame į puodą, sudedame sviestą ir kaitiname. Po truputį, maišant, supilame lengvai paplaktus kiaušinius.
Verdame ant mažos ugnies nuolat maišant maždaug 7-9 min. kol sutirštės.
Supilame į stiklainėlius, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą.
Supilame į stiklainėlius, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą.
Skanaus!
P.S. originaliame recepte kremas dažomas valgomais oranžiniais dažais, aš nenaudojau ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą