2013 m. sausio 17 d., ketvirtadienis

Minkštos mielinės bandelės



500 g miltų
250 g pieno
25 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
2 tryniai
100 g cukraus
100 g margarino arba sviesto
žiupsnelis druskos

Man tešlą minkė duonkepė ;) Jei minkysite rankomis irgi labai paprasta ;)

Pieną pašildome, sudedame ištrintas su cukrumi mieles, išmaišome ir gautą skystį supilame į išsijotus miltus. Margariną ištirpiname, šiek tiek atvėsiname ir supilame į miltus. Įmušame trynius, įberiame žiupsnelį druskos. 
Tešlą gerai išminkome, pridengiame ir paliekame 1 valandai pakilti.
Formuojame norimo dydžio ir formos bandeles.

Aš tešlą pasidalinau į 30 gabaliukų ir dariau nedideles bandeles. Į keletą įvyniojau mini dešrelių - jas suformavau pailgas. Į apvalias dėjau pikantiškos mišrainės įdarą: tarkuotas sūris ir kiaušiniai su trupučiu majonezo ir česnaku.



O iš likusių gabaliukų suvoliojau plonas virveles maždaug 20 cm ilgio ir surišau mazgelius.



Bandeles pakildiname dar apie 20 min. aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180-190*C temperatūroje ~10-15min. kol gražiai pagelsta.


















Skanaus!


5 komentarai:

  1. Ina, ačiū ;) išmokau rišti mazgelius :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. labai skanios,minkstos bandeles,vaikams labai patinka,aciu uz puiku recepta.o gal is sios teslos butu galima kept kuciukus,patinka kai buna minksti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai galit kepti, tik kūčiukai, kai mažučiukai, tai bus apskrudęę, o viduje minkštučiai :)

      Panaikinti