2013 m. rugsėjo 28 d., šeštadienis

Prancūziškas obuolių pyragas




Kepimo forma - 28 cm skersmens

8 dideli obuoliai

220 g miltų
1,5-2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos

4 kiaušiniai (kambario temperatūros)
100 - 150 g cukraus (jei obuoliai saldūs, pilnai pakanka 100 g)
6 v.š. tamsaus romo (pyliau brendį)
250 g lydyto sviesto (atvėsinto iki kambario temperatūros)
vanilės (nebūtinai)

Obuolius nulupame ir supjaustome didokais gabalais. 
Viename dubenyje sumaišome sijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. 
Kitame - išplakame kiaušinius, cukrų, romą ir vanilę. Atsargiai įmaišome pusę miltų, tada - pusę sviesto. Vėl suberiame likusius miltus ir sviestą, vėl atsargiai išmaišome. Tešla turi būti blizgi, tarsi, aksominė.
Sudedame obuolius ir lengvai permaišome, kol jie apsivels tešla. 
Pilame į riebalais išteptą formą.


Kepame apie 50-60 min. iki 190* C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.




Ar pyragas iškepęs, tikriname įdūrę mediniu pagaliuku, ištraukus jis turi būti sausas.


Skanaus!



Šaltinis: čia.





6 komentarai:

  1. man labai skanus sis obuoliu pyragas..aciu..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Malonu ;) mums jis irgi labai patinka.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Is tiesu labai gardus, pas mane dabar kaip tik garuoja priesais sio pyrago gabalelis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laba diena!

    pirmas obuoliu pyragas, kuris pavyko idealiai!
    Ačiū, kad dalinatės!

    AtsakytiPanaikinti