Reikės:
virtų maltų bulvių (pagal valgytojų apetitą)
1/4 bulvių masės krakmolo (inde padalinti bulvių masę į 4 dalis, ir išėmus vieną dalį bulvių - į jos vietą pilnai pripilti krakmolo)
žiupsnis druskos
2-3 kiaušiniai
Masę gerai išminkyti, formuoti rutuliukus, įspausti pirštu duobelę.
Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir, kai iškils į paviršių, pavirti 5-8 min.
Patiekti su spirgučiais, grietine.
Skanaus!
Lekiu gaminti, kaip tik galvojau ka cia pietums paruosti :)))
AtsakytiPanaikintiSkanaus ;)
PanaikintiKaip skanu, mes vaikystėj juos "durniukais" vadinom...
AtsakytiPanaikintiPrajuokinot - 'durniukai' :D
PanaikintiMočiutė pastoviai juos gamindavo - labai skanu, man labiau patinka, nei cepelinai :))
AtsakytiPanaikintiAušra, ir mums jie labai ;)
PanaikintiIsviriau bulves, sutryniau...o tai ir kur to krakmolo dabar imt?
AtsakytiPanaikintiTai tikriausiai iš spintelės. Ar jūs jį kur kitur laikot?
Panaikinti