Forma - 28 cm skersmens.
Tešlai:
200g kambario temperatūros sviesto
180g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
250-300g miltų
180g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
250-300g miltų
Įdarui:
1-1,5 kg obuolių
1 indelis kondensuoto pieno 'Rududu'
1 indelis kondensuoto pieno 'Rududu'
Trupiniams:
75g miltų
75g cukraus
50g avižinių dribsnių
75g šalto sviesto
75g cukraus
50g avižinių dribsnių
75g šalto sviesto
1 a.š. cinamono
Sviestą išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki purios masės. Sukdami, po vieną įmušame kiaušinius. Suberiame kepimo miltelius ir miltus. Išmaišome iki vienalytės masės. Tešla turi būti kaip tiršta grietinė.
Obuolius nulupame išimame sėklalizdžius, supjaustome skiltelėmis, o jas - plonomis riekelėmis. Aš pjausčiau daržovių pjaustykle, todėl visos riekelės gavosi vienodo storumo.
Obuolius sumaišome su kondensuotu pienu 'Rududu'.
Trupiniams visus sausus ingredientus sumaišome. Įpjaustome šaltą sviestą ir darbuojamės pirštais, kol masė pradeda panašėt į šlapią smėlį.
Pilame tešlą į kepimo skardą ar formą, ištiestą kepimo popieriumi, išlyginame paviršių. Ant viršaus tolygiai paskleidžiame obuolių masę. Viską padengiame trupinių sluoksniu.
Kepame 180*C temperatūroje apie 1-1,5 val.
Skanaus!
P.S. Patikrinti, ar pyragas iškepė, nėra patogu, nes trupiniai nuo cinamono visą kepimo laiką išlieka dailiai rudi, o medinio pagaliuko 'testas' neveiksmingas, nes obuolių masės storis trukdo patikrinti biskvito būklę.
Aš kepiau 1,5 val ir tai man atrodė viduriukas lyg ir neiškepęs pilnai, nes vėsdamas pyragas trupučiuką įsigaubė.
Pradžioje kepimo pridengiau folija, kad nedegtų viršus, vėliau nudengiau.
Kas ragavo, visiems labai patiko, ypač karamelinis obuolių sluoksnis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą