2011 m. spalio 4 d., antradienis

Keksas su karamelizuotais migdolais

Nedidelei kekso formelei - 11x24 cm

150g kambario temperatūros sviesto
125g cukraus
vaniles esencijos
2 kiaušiniai
5 v.š. vandens
150g miltų
1 a.š. kepimo miltelių

Užpilui:
50g sviesto
25g cukraus
1 v.š. pieno
30g migdolų drožlių

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, įpilti vanilės esencijos, po vieną imušti kiaušinius, labai gerai išsukant. Įpilti 5 šaukštus vandens, suberti miltus su kepimo milteliais.
Tešlą supilti į išteptą riebalais formą.
Kepti 180*C temperatūroje 40 min. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos užpilti užpilą.

Užpilui visus produktus užkaitinti keptuvėje iki virimo ir užpilti ant kekso.
Dar pakepti 200* C temperatūroje apie 5-8 min, kol gražiai apskrus migdolai.


Skanaus!

P.S. nuostabus keksas. Ačiū Linstai, kad pasidalino receptėliu ;)
Skaniausias visiškai atvėsęs. Mes neiškentę prapjovėm karštą, todėl foto pjūvis toks aptrupėjęs :))

Gaminant užpilą galima ir nepagailėti migdolų, padvigubinti jų kiekį. Iškepę jie nuostabiai kvapnūs ir traškūs :))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą