3 nektarinai
pelėsinis sūris (dėjau su mėlynuoju pelėsiu)
pelėsinis sūris (dėjau su mėlynuoju pelėsiu)
2 v.š. rudojo cukraus
60 ml balzaminio acto.
60 ml balzaminio acto.
Nektarinus perpjauti per pusę, išimti kauliukus ir vos vos išskobti. Į išskobtą viduriuką sudėti pelėsinį sūrį.
Įdarytus vaisius kepti 180*C temperatūroje ~10 min., kol nektarinai suminkštės, o sūris išsilydys.
Kol vaisiai kepa, mažoje keptuvėje ant nedidelės ugnies pakaitinti balzaminį actą ir cukrų. Maišant pavirinti, kol cukrus ištirps ir liks maždaug 2 šaukštai sirupo.
Kol vaisiai kepa, mažoje keptuvėje ant nedidelės ugnies pakaitinti balzaminį actą ir cukrų. Maišant pavirinti, kol cukrus ištirps ir liks maždaug 2 šaukštai sirupo.
Iškeptus nektarinus aplieti karštu sirupu ir gardžiuotis burnoje tirpstančiu pikantišku desertu.
Skanaus!
Šaltinis čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą