500 g miltų (405 D)
250 ml pieno
20 g šviežių mielių
250 ml pieno
20 g šviežių mielių
50 g cukraus
40 g margarino
2 kiaušinio tryniai
0,5 a. š. druskos
40 g margarino
2 kiaušinio tryniai
0,5 a. š. druskos
Mieles ištriname piene kartu su 2 arbatiniais šaukšteliais cukraus.
Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Įdedame trynius ir supilame ištirpintą margariną. Supilame pakildintas mieles. Minkome tešlą apie 5 min.
Tešla turi būti lipni ir minkštoka.
Dedame ją į dubenėlį, pridengiame švariu rankšluostėliu ir kildiname apie 30 min.
Tešla turi būti lipni ir minkštoka.
Dedame ją į dubenėlį, pridengiame švariu rankšluostėliu ir kildiname apie 30 min.
Stalą negausiai pasibarstome miltais, iškočiojame iš tešlos lakštą maždaug 1 cm storio.
Su norimo dydžio stikline išspaudžiame apskritimus, jų vidurį - su mažesnio skersmens indeliu.
Žiedelius sudedame ant miltais pabarstytos lentos ir dar pakildiname apie 15 min.
Į gilesnę keptuvę įpilame aliejaus ir įkaitiname, metame žiedelius ir apverdame iš abiejų pusių ant nesmarkios ugnies.
Su norimo dydžio stikline išspaudžiame apskritimus, jų vidurį - su mažesnio skersmens indeliu.
Žiedelius sudedame ant miltais pabarstytos lentos ir dar pakildiname apie 15 min.
Į gilesnę keptuvę įpilame aliejaus ir įkaitiname, metame žiedelius ir apverdame iš abiejų pusių ant nesmarkios ugnies.
Apibarstome cukraus pudra.
Skanaus!
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą