2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis
Plėšomos bandelės Buchteln
125 ml šilto pieno
20 g šviežių mielių
50 g sviesto
~320 g miltų
50 g cukraus
4 tryniai
žiupsnelis druskos
1 citrinos nutrakuotas geltonasis žievelės sluoksnis
1 šaukštelis romo
Karamelei:
200 ml grietinėlės
30 g sviesto
50 g cukraus
kiaušinio patepimui
Šiltame piene ištirpinti mieles ir šaukštelį cukraus, įberti šaukštą miltų, viską gerai išmaišyti ir palikti 15 minučių, kad ant paviršiaus susidarytų putos. Paplakti trynius su cukrumi, supilti į pieno ir mielių tirpalą, suberti miltus, druską, citrinos žievelę, supilti romą ir ištirpintą sviestą. Užminkyti tešlą ir palikti augti, kol tūris padidės dukart. Kepimo formą (20 x 30 cm) iškloti kepimo popieriumi, produktus skirtus karamelei sumaišyti (sviestą supjaustyti mažais gabalėliais) ir viską supilti į formą. Tešlą formuoti nedidelėmis apvaliomis bandelėmis, kurias sudėti į formą. Palikti 40 minučių augti. Prieš kepant patepti jas kiaušinio plakiniu.
Kepti ~50 minučių 175* C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
P.S. kepiau iš dvigubos normos, jos nuostabios ;)
Išbandžiau kepti ir iš išgirtosios mielinės tešlos, gavosi taip pat labai skanios ir purios purios bandelės.
Šaltinis čia.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Kiek procentų grietinėlė?
AtsakytiPanaikintiDedu riebesnę - 35 % arba naminę.
Panaikinti