2011 m. rugpjūčio 11 d., ketvirtadienis

Mielinės bandelės su avietiniu pudingu

Kai atradau Sonatinos receptus, išbandžiau jos mielines tešlas, ir užsivedžiau ;) Smagu, kai yra iš ko mokytis ir semtis idėjų :))


Iš viso produktų kiekio išeina 4 didelės skardos bandelių.

1,1 kg miltų
375 ml pieno
30 g šviežių mielių
3 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
2 kiaušiniai + 1 aptepimui
75 g margarino
75 ml aliejaus
75 ml grietinės (arba jogurto).

Įdaras:      
1 l šviežių aviečių (galima daugiau)
5-8  v. š. cukraus (pagal skonį)
2 pakeliai pudingo miltelių (tokio, kur reikia užvirinti, dėjau Oetker avietinį)

Pirmiausiai pasiruošiame įdarą. Avietes sumaišome su cukrumi, patriname, tada atsipilame susidariusio skysčio pudingui ištirpinti, uogas pakaitiname iki virimo. Tada supilame pudingo miltelius (ištirpintus aviečių sunkoje) ir dar pakaitiname, užvirus nukeliame nuo ugnies. Atvėsiname.

Į dubenį supilame persijotus miltus ir sumaišome su druska. Miltų viduryje padarome duobutę, supilame šiltą pieną išmaišytą su mielėmis ir cukrumi, įmušame 2 kiaušinius ir išmaišome. Supilame grietinę ar jogurtą, aliejų, ištirpintą margariną ir gerai išminkome tešlą, kol bus lygi ir elastinga.
Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti apie valandą.
Tešlą paminkome, pasidaliname i 3 dalis, kiekvieną iškočiojame į maždaug 1 cm storio gabalą. Aptepame avietėmis, suvyniojame vyniotinį (čia jau fantazijos reikalas) ir supjaustome 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Dedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, ir pakildiname 30 min.
Likusį kiaušinį išplakame, aptepame bandeles. Dar pabarsčiau cukraus kristalais.
Kepame iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (15 - 20 minučių).
Skanaus!

P. S. Šią tešlą tiesiog įsimylėjau :))) iš jos kepu įvairias bandeles su visokiais įdarais.
O tešlą dažniausiai man minko duonkepė, mano geroji Eta :))



Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą