2013 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis

Cukinijų keksas su citrina ir mėtomis



2 kiaušiniai
200 g cukraus
žiupsnelis druskos
125 g sviesto
40 ml aliejaus
1 citrina
400 g nuvalytos cukinijos
2 v.š. kapotų šviežių mėtų lapelių
400 g miltų
2 a.š. su kaupu kepimo miltelių


Sviestą išlydome ir paliekame atvėsti. 
Kiaušinius suplakame su cukrumi ir druska, įmaišome sviestą, aliejų. Sudedame nutarkuotą geltonąją citrinos dalį ir įpilame 3 a.š. citrinos sulčių, išmaišome. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, lengvai nuspaudžiame ir įmaišome į tešlą. Suberiame mėtas. 
Pabaigoje įmaišome miltus su kepimo milteliais. 
Kekso formą plonai ištepame sviestu ir vos pabarstome sausais miltais, supilame tešlą, per vidurį išilgai mediniu pagaliuku padarome griovelį, kad kepdamas keksas gražiai įskiltų ;)

Kepame 190*C įkaitintoje orkaitėje ~50 min. Atvėsiname ant grotelių.


Skanaus!



P.S. nuostabaus mėtų kvapo ir malonaus skonio, drėgnas, purus ir laaabai gražus ;)

Šaltinis: čia.


6 komentarai:

  1. kepiau keksiukus, šiek tiek perkepiau, trūko drėgnumo :( bandysim keksą didelį ateityje vadinasi :) kolegų buvo įvertintas kaip itin kvapnus kepinukas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mažiukai man visada kitaip iškepa nei didžiulis ;) Dideliam tikrai buvo pakankamai drėgmės, aš net miltų pridėjau kokį šaukštą papildomai, nes labai jau skystai tešla atrodė,- matyt cukinija minkšta pas mane pasitaikė.

      Panaikinti
  2. keksa kepiau,tikrai dregnas,skanus ir labai kvapnus..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mums irgi patiko, kepiau pakartotinai ;)
      Dar noriu išbandyt šokoladinį su cukinija ;)

      Panaikinti