Tokį pavadinimą - 'pomidorai sausai' radau SM forume, todėl taip rašau ir aš.
Nes iš tiesų tai ir yra grynai natūralūs pomidorai, standžiai prikimšti į stiklainiukus, be jokio skysčio, marinato ar sulčių.
Atsirenkame kietesnius išnokusius pomidorus. Juos nuplauname, viršūnėlėje aštriu peiliuku įpjauname nedidelį kryžiuką ir užpilame verdančiu vandeniu. Palaukiame keletą minučių ir perliejame šaltu vandeniu.
Pomidorus nulupame, didesnius pjauname per pusę ar į 4 skiltis, ir dedame į 0,5 l stiklainiukus vis paspaudžiant ir užpildant visus tarpelius.
0,5 litro stiklainiukui pilame nubrauktą 1 arbatinį
šaukštelį druskos.
0,7 l indeliui - 1 arbatinį šaukštelį su kaupuku druskos.
Dar labai tinka įdėti česnako po 2-3 skileteles į 0,5 l stiklainiuką.
Pridengiame dangteliais, statome į
puodą su šaltu vandeniu, užkaičiame ir nuo užvirimo kaitiname 0,5 l stiklainiukus - 20 minučių, 0,7 l - pusvalandį.
Pasterizuotus konservus traukiame iš vandens ir užsukame tvirtai dangtelius.
Skanaus!
Labai skanūs pomidorai gaunasi, mano vyro mėgstamiausi. Ačiū už nuostabų receptuką :)
AtsakytiPanaikintiPrašom Lina, čia iš interneto platybių, iš supermamų forumo receptas.
PanaikintiMums jie irgi labai labai patinka, ir kaip garnyras, ir sublenderiavus kaip gėrimas.
Įdomu. Išbandysiu, gal taps ir mano vyro mėgstamiausi pomidorai. :)
AtsakytiPanaikinti:D būtinai.
PanaikintiEsu tik pradedanti konservavime, tad trūksta žinių. Iš anksto atsiprašau, jei klausimas kvailas :-) man suputojo pomidorai stiklainyje. Normalu? Įtariu, kad perrūgo.ką galėjau padaryti ne taip?ačiū
AtsakytiPanaikintiJei suputojo, tai prarūgo. O priežasčių gali būti net ne viena,- ar stiklainis nešvarus, ar užsukote per silpnai, ar dar kažkas...
Panaikinti