2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis
Marinuoti agurkai
Receptukas mano geros draugės Vilmos, na, o agurkėliai laabai skanūs, traškūs, švelnūs, gaivūs ;)
Stiklinė - 250 ml.
Marinatui:
4,5 l vandens
5 v.š. druskos
10 v.š. cukraus
2 stiklinės acto 9% (pilnai užtenka ir 1,5 stiklinės)
Į stiklainiukus dedame po šakelę krapų, česnako, juodųjų pipirų.
Agurkus nublanširuojame, atvėsusius sudedame į stiklainius, užpilame verdančiu marinatu, palaikome ~30 min ir nupilame atgal į puodą.
Marinatą užviriname antrą kartą ir užpilame agurkėlius, uždarome stiklainius, šiltai apklojame ir paliekame kol atvėsta.
Skanaus!
P.S. šiuo kiekiu marinato užpilu 11 vnt po 0,7 l indelių.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą